Božica Velousis uručila nagradu na 9. JSFF-u

Pored književnog rada i humanitarnih aktivnosti koje redovno sprovodi, Božica Velousis nastavlja da pruža podršku Japansko-srpskom festivalu filma

  • 0
Jovana Stević, direktorka JSFF-a za Srbiju, Takuma Jošida,  producent Yomiuri TV Corporation, pesnikinja Božica Velousis i NJ. E. Takahiko Kacumata Foto: Veljko Ristić

Na ceremoniji zatvaranja ovog događaja koji skoro deceniju povezuje Srbiju i Japan i promoviše kulturne vrednosti i autore obe zemlje, urečeno je 14 nagrada na temu KULTFRONTACIJA u tri kategorije: JSFF CORE, ITERNATIONAL i EAST ASIA-WEST BALKAN.

Svečanoj dodeli prisustvovali su i ambasador Japana NJ.E. g. Takahiko Katsumata, pomoćnik ministra kulture i informisanja Republike Srbije Stanko Blagojević, predsednik JBAS-a Goran Pekez, predstavnici japanske Yomiuri TV Enterprise Corporation kuće, poznata internacionalna koreografkinja Kino McHugh, umetnica Natsumi Jagi i muzičarka Noah, suosnivačica festivala, kao i organizatori, filmski autori i odani ljubitelji japanske kulture.

Božica Velousis Foto: Privatna arhiva

Pored nagrade koju je uručila jednom od pobednika, Božica je priredila iznenađenje za prisutne goste iz Japana i omogućila im posetu Muzeju Nikole Tesle, a doprinos nije izostao ni kada su u pitanju mladi. U saradnji sa JSFF-om, gimnazijalci jedne od internacionilnih škola u Beogradu od Božice su dobili specijalnu projekciju odabranih kratkometražnih filmskih ostvarenja takmičarske JSFF selekcije, a povodom 16. novembra, međunarodnog dana tolerancije koji ujedno promoviše humanitarne vrednosti. Druženje sa tinejdžerima završilo se potpisivanjem Božičinih knjiga.

JSFF je ove godine bio deo zvaničnog programa dva važna događaja, obeležavanja 140 godina prijateljstva Srbije i Japana i Evropske prestonice kulture - Novi Sad, a pesnikinja je svojim zalaganjem i posvećenošću dala pečat kroz svoje stihove o ljubavi koja briše granice i razlike i povezuje nas bez obzira na granice.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA