≫ 

Reper i hiphoper Ila preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Vladimir Ilić Ila se podsetio na to šta je voleo da čita kao dete

  • 3

Kuća u kojoj postoji mala privatna biblioteka, na neki način odiše posebnom toplinom. Nema većeg zadovoljstva od toga da se na kraju dugog i napornog dana družite sa nekom dobrom knjigom. Zato nas ni ne čudi što i veliki broj poznatih ličnosti voli da kupuje i čita romane različitih žanrova. Uvek u posebnom sećanju ostaju one knjige koje su voleli da čitaju kao deca.

Danas za naše čitaoce knjige preporučuje poznati reper i hiphoper Vladimir Ilić Ila.

"Družina Pere Kvržice" - Mato Lovrak

Interesantna priča o grupi školaraca, koji zajedničkim snagama i trudom postižu cilj značajan za celo njihovo selo. Na čelu družine je pametan i preduzimljiv dečak Pera, koji okuplja nekoliko školskih drugova, sa namerom da obnove stari zapušteni mlin, u kome provode slobodno vreme. Na putu do uspeha pratiće ih mnoge uzbudljive avanture, kao i problemi.

- A Pera Kvrzica i njegova družina su jedna ozbiljna ekipa koju ne treba baš preterano opisivati. Kad se hoće, sve se može, poruka je jasna! - ističe Ila.

"Orlovi Rano Lete" - Branko Ćopić

Dečiji roman srpskog pisca Branka Ćopića, čiji je prvi deo inspirisan stvarnim događajima iz detinjstva, a drugi piščevim doživljajem rata. Grupa četvrtaka iz bosanskog sela Lipova, živi bezbrižnim i srećnim životom, sve do odlaska njihove učiteljice Lane, na čije mesto dolazi strog i nepokolebljiv učitelj "Paprika". Lazar Mačak, Stric, Đoko Potrk, Nikolica sa prikolicom i devojčica Lunja počinju da beže iz škole u svoje utočište u Prokinom gaju, gde doživljavaju nezaboravne avanture.

- Moralo je zbog škole da se pročita, pa sam je pročitao i ja. Shvatio sam da je skroz dobra priča - rekao je naš sagovornik.

Ila - Dođi da vidiš Prinskrin: YouTube/BELGRADO13

"Vinetu" - Karl Maj

Iako fiktivna ličnost, Vinetu je postao jedan od najpoznatijih poglavica Apača. Zaslužan za to je nemački pisac Karl Maj. Ovo delo je kod nas objavljeno u dva toma, jer ovaj junak, borac za pravdu i ljudsko dostojanstvo, predstavlja dobar obrazovni model...

- Vinetu ne treba preterano objasnjavati. Jednostavno je Vinetu i to je to - da legenda - kaže on.

Popularni Ila se nadavno ponovo vratio na muzičku scenu, sa novom pesmom "Dođi da vidiš", čiji je spot i dalje aktuelan.

Novu, povratničku, pesmu radio je zajedno sa reperom Dimom. Produkciju potpisuje Sick Touch studio, odakle možete da očekujete još novih pesama.

Čitajte nas i dalje, jer vam donosimo još preporuka poznatih ličnosti, kako bi što lakše izabrali štivo za čitanje.

(Telegraf.rs/B.Š.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jablan

    5. jul 2019 | 10:23

    Hahaha Srbijo probudi se jer smo stvarno nisko pali 😡😡😡 kada nam svako u današnjevreme preporučuje sta da gledamo i koju knjigu da čitamo cccc😢😢😢???!!! Jos ce nam uskoro Luna, Miki , Aleksandra , Sanja , Matora i Bog zna koji rijaliti pajaci TZV javne ličnosti govoriti kako da se ponašamo kulturno na javnim i ostalim mjestima 😹😹😹😢😡😷 probudi se Srbijoooooooooo moja !!!

  • Mare

    5. jul 2019 | 11:56

    Covek se zeza malo a i iskren je samo je to procitao.A i dobre su knjige.Vinetu je sasvim ok knjiga i tri knjige komplet.Ne mora sve da bude Hese,Bukovski...

  • Frrrrrr

    12. jul 2019 | 11:40

    Ko ?! Sta?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA