≫ 

Vrtoglavica zbog cifre za koju je prodat crtež na kom je Betmen

Aukcija je održana u Dalasu u sklopu European Comic Art Signature Auction

  • 0

I dok se na Balkanu table pokojnog Galeana Ferija vrednuju kao ikone, sa one strane Bare nam stiže vest koju prenosi Bleeding Cool portal. Tabla stripa Batman: The Dark Prince Charming sjajnog italijanskog umetnika Enrika Marinija, prodata je na aukciji za 16.250 dolara.

Jedan od najboljih evropskih crtača današnjice, radi uglavnom za francuske izdavače i najpoznatiji je po radovima na Škorpiji, Pustinjskoj zvezdi, Džipsiju te Orlovima Rima. Svoj jedinstven, realistični stil obogaćuje akvarelom u sopstvenoj izvedbi što njegovim tablama daje na lepoti i izražajnosti.

Prošle godine je za DC napisao i oslikao priču od dva toma oko čijeg prevoda na srpski bi se mogle povesti brojne polemike, pa zato neka ostane Batman: The Dark Prince Charming. Stvorio je jedan senzualni i mračni Gotam u kome Betmen pokušava da reši otmicu devojčice za koju sumnja da mu je ćerka.

Jedna od sjajnih tabli ovog one shota-a prikazuje Mračnog viteza kako čisti patos svojim večitim, iskeženim neprijateljem sa malom Alinom, oko koje se i vrti ova storija, kao svedokom.

Tu je i Harli i njena verna bejzbol palica kojom kači Betmena, a tu je i kolekcionar koji je iskeširao lepu svoticu za ovo umetničko delo dimenzija 21,5cm x 35cm. Šesnaest hiljada i dvesta pedeset dolara.

Primera radi, prosečna godišnja plata u Srbiji je oko četiri hiljade dolara.

Još jedno poređenje, a i vest samo po sebi, Marinijeva ilustracija Harli Kvin prodata je za 2.365 dolara.

Aukcija je održana u Dalasu u sklopu European Comic Art Signature Auction.

(Telegraf.rs/stripblog.in.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA