Paklena vrućina nije upropastila "Noć knjige", ovo je bilo najtraženije delo

Domaćin se potrudio da pripremi dovoljno novih i atraktivnih knjiga kojima ljubitelji čitanja neće moći da odole

  • 0

Odmah po otvaranju 20. "Noći knjige", koja je održana je juče i odmah po otvaranju počeli su da pristižu ljubitelji pisane reči da po izuzetno povoljnim cenama kupe knjige, ali prave gužve su se stvorile kad je malo minula vrućina.

Nakon nekoliko sati već je bilo jasno koji se naslovi najviše traže u najpopularnijoj knjižari Delfi u SKC.

Predstavnica za medije Lagune Tanja Vučković kaže da se najviše se tražila nova knjiga Jelene Bačić Alimpić "Njegove bele rukavice" koja je pre dva dana imala spektakularnu promociju, ali ako se uzme u obzir da je do sada prodato pola miliona njenih knjiga, onda interesovanje za novo delo uopšte nije neko iznenađenje.

Noć knjige Najtraženija je Jelena Bačić Alimpić, Foto: Promo

Jubilarna 20. Noć knjige možda neće prestići po broju prodatih naslova onu zimsku, jer tada se uvek znatno vise kupuje zbog praznika, ali se domaćin potrudio i da za ovu, pred godišnje odmore, pripremi dovoljno novih i atraktivnih knjiga kojima ljubitelji čitanja neće moći da odole.

FREDERIK BAKMAN, LUSINDA RAJLI, VALTER AJZAKSON

Frederik Bakman je apsolutno osvojio srpske čitaoce jer je njegova nova knjiga "Put do kuće svakog jutra sve je duži", za sada se našao na drugom mestu po broju prodatih primeraka.

Lusinda Rajli se svojim serijalom o sedam sestara, takođe, ušla je u sam vrh popularnosti, pa je njena nova knjiga "U senci masline", koja ne pripada serijalu, zauzela treće mesto.

Na četvtom mestu je trenutno najskuplja "Lagunina" knjiga, biografija Leonarda da Vinčija autora Valtera Ajzaksona. Ako se kupi sa još tri knjige cena joj se skoro prepolovi, jer je popust za cetiri i višse knjia 40 posto. Jedna žena je kupila dva primerka Ajzaksonove knjige i objasnila da je druga kupljena da bude lep poklon.

Noć knjige, knjižara Delfi, knjiga Na drugom mestu je Frederik Bakman, Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Koliko je Bakman sada popularan, ilustruje i podatak da se na listi najtraženijih naslova našla i njegova prethodna knjiga "Mari Brit je bila tu".

Iskusni knjižari kao što je urednica redakcije Lagune Mina Kebin, smatra da će ovih pet knjiga svakako ostati među najtraženijim naslovima jer, oni koji vole da čitaju veoma prate šta se novo ili veoma zanimljivo pojavilo u izlozima knjižara i sada koriste popuste.

KUPOVINA PREKO INTERNETA

Kebin je uverena da će ovoga puta biti najviše kupaca preko interneta jer ako se kupe knjige za više od 2.000 dinara, narudžbina im stiže besplatno.

Odmah po otvaranju "Noći knjige", stigao je i pisac i Titov prevodilac Ivan Ivanji koji je uprkos punih 90 godina došao da promoviše svoju novu knjigu "Vila na Dedinju".

Kazao je za Tanjug da već uveliko radi na svojoj sledećoj knjizi "Milijarderovi sinovi" i objasnio da mu se prethodna knjiga" Milijarder" veoma dobro prodaje i poželeo je da nastavi priču o njegovim naslednicima.

Već je koncipirao dva glavna lika - jednog od sinova je locirao u inostranstvo, gde se obogatio, dok drugi živi u bedi u Beogradu. Glavni zaplet je oko njihovog snalaženja sa bogatstvom koje su nasledili od oca.

Nesumnjivo najstariji živi pisac u Srbiji, Ivanji je kao pravi profesionalac nastavio da potpisuje svoje knjige, ne obazirući se na vrućinu.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA