Ciganska strast: Zabranjena ljubavna priča Lune i Dendija, u novom romanu Đure Mornara

Ovo je treći ljubavni roman Đure Mornara, posle "Londona" i "Beograda bez sna"

  • 2
Ciganska strast korice Foto: Promo

Vladimir Đurić ponovo je dokazao svoj umetnički multitalenat, ovoga puta dokazavši se ponovo u ulozi vrhunskog književnog autora. Jedan od omiljenih srpskih šansonjera i muzičara objavio je novi roman "Ciganska strast", priču o zabranjenoj ljubavi romske lepotice Lune i bogatog trgovca Dendija. Ovo je treći ljubavni roman Đure Mornara, posle "Londona" i "Beograda bez sna".

- Ljubavna priča sa bajkovitim elementima prati beogradskog arhitektu i trgovca skupim predmetima, koji je sebi dao umetničko ime Dendi i cigansku lepoticu Lunu, siromašnu devojku neshvatljive lepote, kaže Đurić i opisuje ukratko radnju romana: - Dendi upoznaje Lunu koja ga podseti lepotom na manekenku Adrijanu Limu. Vozeći se u svoj ranč u Perlez, na na vojvođanski salaš, zatiče prebijenu devoku Lunu i odvede je u svoj dom kako bi joj pomogao. Međutim njena magična lepota ga potpuno osvoji. Njen govor je prepun poezije, a čitava njena porodica, koja se davno doselila iz Persije velikim karavanom, čuva opasne tajne. Lunin brat i makro Melalon, počinje da pravi velike probleme Dendiju i Luni i počinje da uništava njihovu vezu. Da li je ljubav romkinje i bogatog beogradskog umetnika moguća. Dendijev svet raskoši i bogatsva i Lunin svet bede sudaraju se na neshvatljiv način. Poetska bajka u stilu Merimeove "Karmen" dobija konačno rešenje, kao i svaka velika nemoguća ljubav, kaže Vladimir Đurić.

Pogledajte kako Đura i njegovi Mornari zvuče u akustičnoj izvedbi pesama, snimljenih u Love&Live studiju:

LOVE&LIVE MUSIC: Novi muzički projekat Telegrafa, 5 akustičnih pesama Đure i Mornara (VIDEO)

Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA