≫ 

Violončelistkinja Jela Cello preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Među knjigama koje je naša sagovornica navela, svako može da pronađe nešto po svojoj meri

  • 1
Jelena Mihailović preporučuje knjige

Foto ilustracija: Telegraf/Privatna arhiva

U ovim letnjim danima (kao i svakog dana), knjiga je uvek dobro rešenje da se čovek opusti i proširi svoje vidike. Ovog puta, neka poznata svetska književna dela za čitaoce portala Telegraf.rs prepuroučila je violončelistkinja i muzička umetnica Jelena Mihailović, koja nastupa pod umetničkim imenom Jela Cello.

Mario Vargas Ljosa - "Avanture nevaljale devojčice"

Priča o ljubavi, nemogućnosti da se ona definiše, kako dešavanja, karakteri, sudbina utiču na ljubav i kako ljubav utice na sve navedeno - navodi naša sagovornica.

Žoze Saramago - "Pećina"

Borba čoveka protiv centara moći koji tehnologijom kontrolišu svet i onemogućavaju "malom čoveku, pojedincu" da opstane, tačnije, organizuju ga tako da opstaje po novim propisima globalizacije. Njegova borba i pobeda ljudskosti su ono što daje srž ovom romanu - ističe Jela Cello za Telegraf.rs.

Žoze Saramago - "Putovanje kroz Portugaliju"

"Putovanje kroz Portugaliju", nije običan putopis, već inspiracija putnicima da putuju, kako kroz Portugaliju, tako i kroz život. Šta znaći putovanje, šta treba (raz)gledati i kako videti pojave i događaje. I sam Saramago je dao preporuku u jednom svom intervjuu za ovo putovanje - preporučuje Jela Cello i, za kraj, dodaje:

- I naravno, sve od Agate Kristi, za one koji vole da angažuju male sive ćelije sa Herkul Poaroom i da ne znaju ko je krivac sve do poslednje strane knjige. Ako mora samo jedna knjiga (mada sam ja pročitala sve sto je ikad napisala), onda je preporuka da krenu od knjige "Ubistvo u Orijent Ekspresu" (ali nikako da se prvo gleda film!) - zaključuje naša sagovornica.

(Telegraf.rs/V.Đ.)01

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA