Ikona stripa Alan Mur odlazi u penziju: Autor nekoliko hitova rešio da menja profesiju

- Želim da istražujem područja s kojima nisam "na ti". Pokušaću da radim na filmu ili da pišem romane - kaže Alan Mur

  • 1
Alan Mur Alan Moore Printskrin: Youtube: Channel 4 News

Ikona stripa, Alan Mur (65), potvrdio je da odlazi u penziju, piše Guardian. Autor je nekoliko hit stripova poput "V For Vendetta", "Watchmen" i "From Hell", po kojima su snimljeni i vrlo uspešni filmovi, a radio je i u American DC Comics i na velikim superherojima poput Batmena i Supermena.

Mur važi za jednog od najcenjenijih pisaca u istoriji stripa i najboljeg pisca grafičkih novela, iako je upravo on jednom prilikom izjavio da su grafičke novele samo pretenciozan naziv za skupe, velike stripove.

DOŠLO DO ZASIĆENJA

U svojih 40 godina rada promenio je poimanje stripa i njegovih superjunaka, a čini se da je došlo do zasićenja i da će se veliki autor oprobati u drugim formama.

- Mislim da sam napravio dovoljno za strip, sve što mogu. Ideje bi patile da nastavim, a čitaoci zaslužuju bolje i zato sam odlučio da se povučem. Ne moram više da se dokazujem u stripu. Želim da istražujem područja s kojima nisam "na ti". Pokušaću da radim na filmu ili da pišem romane - izjavio je Mur u ranijem intervjuu za Guardian.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA