≫ 

Srđan Dinčić preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Među knjigama koje je naš sagovornik izabrao, svako može da pronađe nešto po svojoj meri

  • 3
Srđan Dinčić Printskin: Youtube

Knjiga je uvek dobro rešenja kako bi se upotpunilo vaše slobodne vreme, a iz nekih se dosta toga može i naučiti i saznati. Ovog puta, tri književna dela za čitaoce portala Telegraf.rs odabrao je stand-up komičar, voditelj kviza "Stolice" na O2 televiziji i saradnik voditelja Ivana Ivanovića Srđan Dinčić..

"Maus" - Art Špigelman

Maus je priča o Vladeku Špigelmanu – poljskom Jevreju, jednom od malobrojnih koji su preživeli Holokaust. Istovremeno, MAUS je priča i o njegovom sinu, američkom strip-crtaču Arturu koji, beležeći očevu dramatičnu istoriju, raspliće klupko dugogodišnjih sukoba sa ocem i protivrečnih emocija koje ga za njega vežu.Opisujući Vladekov životni put od uspešne trgovine tekstilom u poljskoj provinciji preko užasa nemačke okupacije, poniženja u getu do logoraškog pakla u Aušvicu, Špigelman nam približava ono razdoblje evropske istorije sa čijim se posledicama i danas suočavamo.

- Genijalna grafička novela Arta Špigelmana. Odlično delo da nas podseća šta čovečanstvo više ne bi trebalo sebi da dozvoli. Da se pitam, ovo delo bi bilo obavezna lektira u srednjim školama - naveo je Srđan Dinčić za Telegraf.rs.

"Autostoperski vodič kroz galaksiju" - Daglas Adams

Jedna od najpopularnijih i najčitanijih SF knjiga svih vremena!  Autostoperski vodič kroz galaksiju ne prestaje da oduševljava svojim britkim, intergalaktičkim humorom, nezaboravnim dosetkama i jedinstvenim likovima, koji prolaze kroz najneverovatnije avanture.

- Meni omiljeni književni serijal. Sastoji se od pet knjiga ali bez panike i samo peškir u ruke - ističe naš sagovrnik.

"Boja magije" - Teri Pračet

Na svetu koji leži na džinovskoj kornjači (nepoznatog pola), vesela, eksplozivna i uvrnuta ekspedicija kreće na put. Tu su: pohlepan, ali nevešt čarobnjak, naivni turista čiji se prtljag kreće na stotinama malih slatkih nožica, zmajevi koji postoje samo ako u njih verujete i naravno, ivica planete... Još luđa i originalnija fantastika od "Autostoperskog vodiča kroz galaksiju"

- Prva knjiga iz serijala o Disksvetu Terija Pračeta pa kao takva odlična da se preko nje uđe u taj beskrajno zabavan i duhovit svet - zaključuje Srđan Dinčić.

(Telegraf.rs/V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA