≫ 

Milica Gacin preporučuje tri knjige čitaocima portala Telegraf

Među knjigama koja je naša sagovornica izabrala, svako može da pronađe nešto po svojoj meri

  • 2
Milica Gacin

Printskrin: Youtube/RTS Slagalica-Zvanični kanal

Čitanje je jedno veliko bogastvo. Tako proširujemo vidike, naučimo nešto novo, a nekad je knjiga pravi lek za dušu. Ovog puta, za čitaoce portala Telegraf.rs tri dela preporučuje voditeljka popularnog kviza "Slagalica" Milica Gacin.

"Ljudi našeg cara" - Ljudmila Ulicka:

- Fascinirana sam svakom, pa i ovom knjigom jedne od najvećih književnica današnjice koja je višestruko nagrađivana i izvan svoje rodne Rusije. Ulicka prepoznaje i piše minuciozno o najvažnijim životnim pitanjima koja se ne menjaju upkos napretku civilizacije. Kroz prizmu sudbine bavi se temama koje svrstavamo u sreću ili nesreću, a neverovatna pažnja posvećena pojedinostima potvrđuje da je reč o izuzetnom umu i posebnom spisateljskom daru. Uživaćete u kratkim pričama koje rasvetljavaju velika životna pitanja - ističe Milica Gacin za Telegraf.rs.

"Ispovesti Katarine Mediči" - Kristofer Vilis Grotner:

- Knjigu sam pročitala nakon boravka u Toskani gde sam u galeriji Ufici u Firenci, među nebrojenim portretima, primetila i dobro zapamtila sliku ove ozloglašene vladarke. Knjiga se nalazila u mojoj kućnoj biblioteci, ali izgleda da je bio potreban pravi trenutak da dođe do mene. Delo je zasnovano na istorijskim faktima i objašnjava nezahvalnu vladarsku poziciju žene, i to Italijanke koja je vladala Francuskom. Ozbiljni izazovi kojima je permanentno bila izložena gradili su njenu snagu i mudrost . Premda emotivna, racionalno se prepuštala državničkim dužnostima. Hrabra Katarina bila je izuzetno odgovorna prema francuskom narodu za koji se, kao i za svoju porodicu, borila do kraja svog života - navodi naša sagovornica.

"Lisac u kokošinjcu" - Efraim Kišon:

- Kišonove humoreske, bez obzira da li su objedinjene u ovom ili nekom od drugih brojnih naslova, za mene predstavljaju klasik . Neverovatno duhovito opisuje svakodevicu prosečne porodice, odnose i unutrašnji svet svakog člana, toliko, da se svaki put naglas smejem dok čitam! Držeći se svog jevrejskog porekla, Kišon bez izuzetka priče smešta u mentalitet ovog naroda, a kako su ljudske dileme univerzalne, prepoznaćete se u svakoj situaciji. Ne preostaje vam ništa drugo osim da se držite za stomak od smeha i listate knjigu iz priče u priču željno iščekujući nove događaje muža naratora i "najbolje supruge na svetu" - ističe Milica za naš portal.

VIDEO:  Vesna Dedić otkrila koliko liči na svoje junakinje iz romana

(Telegraf.rs/V.Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    24. avgust 2019 | 00:04

    Milica je moja omiljena voditeljka Slagalice. Obožavam je. Želim joj puno uspeha.

  • Dusan

    23. avgust 2019 | 10:49

    Ljudmila Ulicka! Svaka cast za preporuku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA