≫ 

Viktor Savić preporučuje čitaocima Telegrafa tri knjige

Među knjigama koje je naš sagovornik izabrao, svako može da pronađe nešto po svojoj meri

  • 1
Viktor Savic, Knjige Foto: Nikola Tomić

"Knjiga je vrednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onog ko je čita" - reči su jednog staroegipatskog pisara. Od tada su prošla skoro tri milenijuma, a za to vreme knjiga je doživljavala trenutke obogotvorenja i fizičkog uništavanja, dok nije stigla do našeg veka, postajući jedno od masovnih dobara.

Čini se, zapravo, da je knjiga jedno od onih dobara koje nikada neće "izumreti", izaći iz mode, postati nebitno i nepotrebno. Siromašna je ona duša kojoj knjiga nikad radost nije donela.

Glumac Viktor Savić jedan je od onih kojima ovo masovno dobro ispunjava sate i um, i za portal Telegraf.rs prepoučio je tri knjige:

"Izvori" - Milan D. Miletić

- Ovu knjigu bih preporučio jer govori o Nemanjićima, osnivačima naše crkve i naše države. Govori o periodu istorije koji nismo imali prilike da učimo u školi, ne počinje priča od Rastka, već od Stefana Nemanje kad je bio dečak - objašnjava Savić za Telegraf.

"Karamazovi" i "Poniženi i uvređeni" - Fjodor Dostojevski 

- O tematici u tim knjigama nema šta puno da se priča. Ne bih previše objašnjavao rad i pisanje Dostojevskog. To je pisac koji u svojim romanima predstavlja blato i siromašne delove gde postoji ljubav, duša... - poručuje naš sagovornik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ganimed

    30. avgust 2019 | 12:34

    Ovaj glumac je tri puta bolji nego onaj kvazi glumac Miloš Bikovic-antipatican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA