≫ 

Nastavak "Sluškinjine priče" izlazi 10. septembra: Knjiga "Testamenti" otkriće sve tajne Gilijada

I istovremeno promeniti tok serije

  • 0
sluškinjina priča Printskrin: Youtube/Hulu

Knjiga "Testamenti", 34 godine očekivani nastavak bestselera "Sluškinjina priča" (Handmaid's tale), biće objavljena 10. septembra, a doneće odgovore na pitanja koja su čitaoce decenijama mučila.

Sa neverovatnim uspehom Hulu-ove serije Margaret Etvud je odlučila da se vrati Ofred, čija je sudbina na kraju knjige "Sluškinjina priča" ostala pod velikim znakom pitanja.

Sa "Testamentima" toj je misteriji kraj. Nastavak knjige se osvrće na priču 15 godina nakon što je Ofred zakoračila u nepoznato, sa šokantim testamentima tri žene, naratorke iz Gilijada.

Jedna će biti mlada žena koja je odrasla u tom društvu bez slobode, druga je tinejdžerka iz Kanade koja shvata da je rođena u Gilijadu, a treća je tetka Lidija, omražena antijunakinja iz knjige i serije, koju tumači genijalna En Daud.

Prvi isečci iz knjige objavljeni su na sajtu "Gardijana".

via GIPHY

- Dragi čitaoci, sve što ste me ikada pitali o Gilijadu i njegovom funkcionisanju postalo je inspiracija za ovu knjigu. Pa, skoro sve. Druga inspiracija je svet u kome živimo - navela je Margaret Etvud.

Knjiga od oko 430 strana bi u prodaji trebalo da se nađe 10. septmebra, a MGM i Hulu su već otkupili prava za ekranizaciju. Oni su juče, u sredu, objavili da već rade na ekranizaciji "Testamenata". Takođe su naveli da su u pregovorima sa glavnim producentom "Sluškinjine priče" Brusom Milerom o tome na koji način "Testamenti" mogu da postanu "važan dodatak" Emijima nagrađenoj drami u kojoj igra Elizabet Mos.

via GIPHY

Treća sezona serije se nedavno završila, a neočekivani kraj preti da promeni potpuno tok serije. Ono što bi takođe moglo da je promeni je upravo ova knjiga.

- Mi živimo u Margaretinom svetu. Na kraju, ova serija, moja serija, napravljena je da bude pratilac obema knjigama, da sa njima "sedi na istoj polici", na kojoj ćete moći da pročitate knjige, a onda gledate nešto što ih prenosi, što im daje vizuelni apsekt, što neke stvari dublje timači. Video sam ovu seriju kao pratioca delu klasične književnosti, ne kao nešto što živi nezavisno od Margaretinog dela - rekao je za THR Brus Miler, nagovestivši time da će "Testament" itekako uticati na tok radnje serije.

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA