≫ 

Handke: "Ostavite me na miru! Više nikada neću odgovarati na pitanja novinara"

Pisac je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora...

  • 7
Peter Handke

Foto: Tanjug/AP

Austrijski pisac, ovogodišnji dobitnik Nobelove nagrade, Peter Handke, imao je neprijatan susret sa novinarima u rodnom Grifenu, zbog čega je otkazao za danas posle podne planirani "kratki susret" sa predstavnicima medija.

Handkea je došao u Grifen u toku dana, ali je situacija eskalirala u toku večeri na sastanku sa predstavnicima opština na koji je došao i predsednik pokrajine Koruška, Peter Kajzer.

Suprotno najavljenom, sa Kajzerom je došao i jedan broj novinara.

Handke je, najpre, odgovarao na pitanja novinara, ali kada su počeli da ga zapitkuju za napade u Nemačkoj zbog dobijanja nagrade, on je odustao od daljeg razgovora:

- Stojim ispred svog ulaza I tu je 50 novinara, I svi me pitaju nešto, kažu da su nešto od mene pročitali, da li znam šta sam pisao... Pitaju kako reaguje svet, reakcija na reakciju... Ja sam pisac i ostavite me na miru, ne postavljajte mi takva pitanja - poručio je Handke novinarima, prenosi austrijski radio "Oe1".

Na kraju je poručio da više nikada neće odgovarati na pitanja novinara, jer se ne interesuju za njegova dela, već samo za politička reagovanja na Nobelovu nagradu.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brankica

    16. oktobar 2019 | 10:38

    Divim se ovom coveku

  • haj

    16. oktobar 2019 | 10:33

    njemu treba pod hitno odu zet nobelovu nagradu zalost ko je dobijo

  • ISTINA

    20. oktobar 2019 | 21:51

    Upravo tako: neki “komentatori“ prvo da zavrse I ili II razed OS. Njihova “naobrazba“ jedva da zadovoljava i pisanje, ili citanje obicne SMS poruke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA