• 16

Sve o Sajmu knjiga: Počinje večeras, a evo koliko koštaju ulaznice i kakve popuste možete očekivati

Velika pažnja biće usmerena na tri pisca

  • 16

Beogradski sajam knjiga pod sloganom "Pismo=glava", 64. po redu, koji počinje večeras i traje do 27. oktobra, obeležiće učešće oko 500 izlagača i popusti na popularna domaća i strana izdanja.

Popusti će se, kako najavljuju izdavači, kretati od 10 do čak 70 odsto, a dodatan popust dobiće oni koji kupe tri ili više knjiga na istom štandu ili koji su članovi kluba tog izdavača. Počasni gost Sajma ove godine je Egipat, a večeras će ga otvoriti predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović.

Od 500 izlagača, njih oko 60 dolazi iz inostranstva,

Cene

Pojedinačna ulaznica koštaće 250 dinara, kolektivna ulaznica 150 dinara, a cena parkinga je 150 dinara po započetom satu.

Radno vreme

U nedelju 20. 10, petak 25. 10, subotu 26. 10 i nedelju 27. 10. sajam će raditi od 10 do 21 sat.

U ponedeljak 21. 10, utorak 22. 10, sredu 23. 10 i u četvrtak 24. 10. sajam će raditi od 10 do 20 časova.

Tri pisca u fokusu

Danilo Kiš

Veliki Danilo Kiš, Printskrin: youtube/ФИЛМОВИ додатак

Tokom osam dana posetioci Beogradskog sajma moći će da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju, a ljubitelji knjige moći će da prisustvuju mnogim tribinama i promocijama novih i vrednih izdanja. Pored predstavljanja egipatskih autora i nekoliko tematskih izložbi biće organizovano na desetine tribinskih programa.

Neki od naših najboljih pisaca i književnih kritičara zameniće mesta, a slavni filmski reditelji govoriće o svom odnosu prema književnosti.

Velika pažnja biće usmerena na život i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča čije godišnjice smrti obeležavamo tokom cele godine.

Školski dan

Školski dan 24. oktobra biće ulepšan dečijim čitalačkim časom, kada će učenici osnovnih škola govoriti stihove bajke Dobrice Erića i Grozdane Olujić, nakon čega će najmlađima posetiocima Ljubivoje Ršumović predstaviti Akademiju "Saradnici sunca".

Veliku strip radionicu vodiće strip autor i pedagog Marko Stojanović.

Strani izdavači

Na Sajmu knjiga u Beogradu osim izdavača iz Srbije učestvuju i izdavači iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Maroka, Alžira, Tinisa, Nemačke, Belorusije, Švajcarske i Albanije. U izložbenom programu učestvovaće Slovačka.

Raspored po halama

Hala 1 - domaći izdavači isključivo sa sopstvenim izdanjima

Hala 2a - počasni gost Beogradskog sajma knjiga - Arapska republika Egipat, inostrani izlagači, nacionalne prezentacije, izdavači školske i stručne literature

Hala 2c - izložbe, Festival stvaralaštva mladih, pres centar, prostor za odmor

Hala 4 - domaći i strani izdavači, državne institucije/ustanove (ministarstva, biblioteke, muzeji...) i izdavači iz oblasti religije i teologije, prodaja knjiga i distributeri

Hala 4 galerija - prodaja korišćenih i antikvarnih knjiga

Hala 1a - programske sale

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mare

    Sajam knjiga lepo Srbija je uvek bila kulturna drzava.Croasani to nemaju imaju -ustastvo tim se dicim-..a zamisli siptar terorista i knjiga?

  • Imenjak

    Ko jos cita knjige

  • Ljubiša

    Pa,u Rektoratu su džabe.🍔

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima