“Malk Life”: Otvaranje izložbe strip autora Marka Malka

Umetnik će deliti i svoj novi fanzin štampan na 16 stranica

  • 0
Marko Malk

Marko Malk / Foto: Promo

"Malk Life", izložba strip autora Marka Malka, biće otovrena u četvrtak, 24. oktobra u 20h, u prostoru “KomunikArt” u Pančevu (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu).

Marko Malk je studirao fakultet za animaciju u Londonu (LCC), a već izvesno vreme živi u Beogradu i crta stripove. Najveći deo svog života je vozio skejt, pa su skejt art i subkultura značajno uticali i na njegovu umetnost.

- Kad sam imao 14 godina, dok sam se dosađivao u školi, počeo sam da crtam stripove o seksualno perverznom dvojcu (inspirisan Betmenom i Robinom) pod imenom Flyman i Worm Wonder. Ubrzo nakon toga, crtanje stripova sam zamenio voženjem skejta, alkoholom, cigaretama i lutanjem po ulicama Londona sa prijateljima, lomili smo stvari i kopali po kontejnerima - kaže Malk o svojim formativnim godinama.

Marko Malk

Crtež, Marko Malk / Foto: Promo

Nakon završenih studija animacije, preselio se u Beograd.

- Ponovo sam počeo da crtam stripove kako bih dao oduška sebi i kako bi izrazio svoje misli. Počeo sam da štampam mini strip fanzine – “Serburbia”, “Malk Comics” i poluautobiografske stripove o svom odrastanju i vožnji skejta u Londonu - dodaje Malk, koji će na otvaranju izložbe i besplatno deliti svoj novi fanzin štampan na 16 stranica.

Izložba će biti otvorena do 22. novembra, a radno vreme izložbenog prostora je radnim danima od 9h do 15h.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA