"Pronađi me": Nastavak knjige Andrea Asimana predstavlja prelep zaključak za Elija i Olivera

Autor knjige "Zovi me svojim imenom" se vraća svojim voljenim likovima u duboko romantičnom, filozofskom nastavku

  • 0
Zovi me svojim imenom

Insert iz filma "Zovi me svojim imenom" / Foto: Printskrin/YouTube/Sony Pictures Classics

"Zovi me svojim imenom" (Call Me By Your Name), popularni roman Andrea Asimana iz 2007. godine, govori o rastućoj romansi između sedamnaestogodišnjeg Elija i dvadesetčetvorogodišnjeg Olivera. Knjiga se bavi temama kao što su strast, opsesija i vreme, a danas važi za moderni gej klasik.

"Gardijan" kaže da se u predstojećem romanu "Pronađi me", koji će čitaocima biti dostupan od 29. oktobra, Asiman vraća životima Elija i Olivera dvadeset godina kasnije. Međutim, dok se protagonisti ne pojave, autor nam u međuvremenu nudi intenzivni i osvežavajući uvod. 

Zovi me svojim imenom

Insert iz filma "Zovi me svojim imenom" / Foto: Printskrin/YouTube/Sony Pictures Classics

Uvodno poglavlje prati Eliovog oca, Semjuela, u vozu od Firence do Rima, kako deli kupe sa prelepom mladom fotografkinjom Mirandom. Oni započinju razgovor i uskoro otkrivaju duboku povezanost. Za nekoliko sati već planiraju budući zajednički život:

- Koliko god vremena si mi dala, ceo moj život...vodio je ka tebi.

Paralelno s ovim se odvija i romantični odnos Elija sa starijim muškarcem Mišelom, ali Elio, koncertni pijanista, ne može da zaboravi Olivera, koji je u nesrećnom braku i tuguje za starom ljubavi...

Zovi me svojim imenom

Insert iz filma "Zovi me svojim imenom" / Foto: Printskrin/YouTube/Sony Pictures Classics

Ništa više nećemo otkrivati, osim da "Gardijan" tvrdi kako će ovo biti prelep zaključak za, sad već kultni, ljubavni par.

Da podsetimo, film "Zovi me svojim imenom" je pre dve godine privukao veliku pažnju javnosti. Dobio je Oskara za najbolji prilagođeni scenario, a bio je nominovan i za najbolji film, najbolju glavnu mušku ulogu i najbolju originalnu pesmu. Režirao ga je Luka Guadanjino, a uloge su tumačili Timoti Šalame i Armi Hamer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA