Razgovor o romanima "ruskog Umberta Eka": Dela Jevgenija Vodolazkina pred srpskim čitaocima

Srpski čitaoci upoznali su "ruskog Umberta Eka" preko čudesnog romana "Lavr" i odmah zavoleli

  • 0
Jevgenije Vodolazkin Printskrin: Youtube/Телеканал Культура

Nagrađivani ruski pisac Jevgenij Vodolazkin, koga nazivaju "ruskim Umbertom Ekom", poslednjim romanom "Avijatičar" opravdao je epitet grandioznog stvaraoca, podarivši nam blistavu prozu o sećanju i praštanju, krivici i nevinosti, oblikujući je istovremeno i nežno i tragično, sa snažnom duhovnom ali i literarnom dimenzijom.

U njemu je predstavio najmračniji period ruske istorije XX veka kroz sudbinu pojedinca, jer, kako ističe, "politika je na margini u odnosu na ono što se događa u duši čoveka".

Srpski čitaoci upoznali su ga preko čudesnog romana "Lavr" i odmah zavoleli.

Zbog velikog interesovanja za stvaralašto ovog pisca sutra, u sredu 27. novembra, u maloj sali SKC-a u 19 časova, srpska književnica Vesna Kapor će sa sagovornicima analizirati njegove dve nedavno  prevedene knjige, "Avijatičar“ i  "Brizbejn“, kao i njegov celokupan opus.

U razgovoru učestvuju Petar Arbutina, Radmila Mečanin, Irina Antanasijević i Vesna Kapor. Oni će čitati odlomke piščevih promišljanja o književnosti, njenom položaju i važnosti, o tome kako piše, bira teme...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA