Tekstovi koji do sada nisu izvođeni u srpskim pozorištima: Održana promocija časopisa "Komedija"

Drugo izdanje sadrži i teorijske tekstove posvećene najznačajnijim komediografskim ostvarenjima druge polovine dvadesetog veka, kao i stručne tekstove, komentare i osvrte u vezi sa komedijom kao žanrom

  • 0
Časopis Komedija Foto: Promo

Promocija „Komedije“, drugog broja pozorišnog časopisa festivala Dani komedije, a čiji je izdavač Kulturni centar „Svetozar Marković“ u Jagodini, održana je sinoć, u prisustvu velikog broja zvanica, u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije u Beogradu.

Tom prilikom govorili su Nebojša Petrović, glavni i odgovorni urednik i direktor Kulturnog centra u Jagodini, Zorica Stojinović, urednica časopisa, kao i dramski pisac Ivan M. Lalić.

Pored osvrta na protekli 48. festival Dani komedije, drugo izdanje časopisa sadrži i teorijske tekstove posvećene najznačajnijim komediografskim ostvarenjima druge polovine dvadesetog veka, kao i stručne tekstove, komentare i osvrte u vezi sa komedijom kao žanrom. Na promociji je istaknuto da će u narednim brojevima biti objavljivani komediografski tekstovi koji do sada nisu izvođeni u srpskim pozorištima kako bi na taj način bio dat značajan doprinos razvoju žanra kojim se festival Dani komedije bavi već skoro pola veka.

Časopis Komedija Foto: Promo

Ovim povodom saopštena je i odluka o stručnom žiriju predstojećeg 49. festivala Dani komedije koji će pozorišna ostvarenja ocenjivati u sastavu: Dragan Mićanović, pozorišni i filmski glumac, Borka Golubović - Trebješanin, novinarka Kulturne rubrike „Politike“ – pozorišnog sektora, i Aleksandra Petrović, prof. srpskog jezika i književnosti i predstavnik grada domaćina.

Treći broj časopisa Komedija ugledaće svetlost dana neposredno pred sam početak 49. festivala komedije koji će se, po tradiciji, održati u martu naredne godine. Izlaziće dva puta godišnje u tiražu od tri stotine primeraka, a dostupan je i na sajtu jagodinskog Centra za kulturu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA