≫ 

Akademija nauka i umetnosti BiH i u decembru ogorčena zbog Handkea

"Uprkos ličnom uvidu u stvarno stanje i međunarodno konstatovanim činjenicama, gospodin Handke je ipak bezrezervno za rat i ratne zločine optuživao žrtve, a ne agresorske snage..."

  • 8

Povodom nedavne dodele Nobelove nagrade za književnost piscu Peteru Handkeu, Akademija nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine uputila je Švedskoj akademiji i Nobelovom komitetu za dodelu nagrade pismo sledećeg sadržaja, koje prenosimo u celosti:

- Akademija nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine upućuje izraze najdubljeg moralnog ogorčenja i nezadovoljstva odlukom Švedske akademije da prestižnu Nobelovu nagradu za književnost dodeli gospodinu Peteru Handkeu. Gospodin Handke je u toku najsurovije agresije na međunarodno priznatu, nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu i njen narod posećivao našu domovinu.

Uprkos ličnom uvidu u stvarno stanje i međunarodno konstatovanim činjenicama, gospodin Handke je ipak bezrezervno za rat i ratne zločine optuživao žrtve, a ne agresorske snage. Zbog toga Akademija nauka i umetnosti Bosne i Hercegovine smatra da je izbor laureata za Nobelovu nagradu za književnost u 2019. godini senka na ugledu inače veoma cenjene Švedske akademije - navodi se u zvaničnom pismu BiH.

Video: Branio je Srbe pred celim svetom, a sad je osvojio Nobelovu nagradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lune

    3. decembar 2019 | 12:41

    vidio je covjek istinu koje rasturio jugoslaviju i ko je pucao na na sopstvenu vojsku kako ih nije sramota da komentarisu

  • samo vas posmatram

    3. decembar 2019 | 12:37

    E sad isto akademija nauka Srbije treba da napise sve suprotno

  • Ahaha ...

    3. decembar 2019 | 14:08

    Akademija čega?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA