≫ 

U potrazi za Julijom: Šekspirova heroina tema Pireli kalendara. Pogledajte ko se sve u njemu našao

Čuveni Pireli kalendar čeka se cele godine

  • 0
Pirelli kalendar Printskrin: Pirelli

Inspirisan Šekspirovom tragedijom "Romeo i Julija", italijanski fotograf Paolo Roversi pozvao je devet žena, koje danas predstaljvljaju svet filmova, televizije i muzike, da ponude svoju interpretaciju Šeksporove heroine za novi Pireli kalendar. Naslov kalendara za 2020. godinu glasi "U potrazi za Julijom". 

Britanske glumice Ema Votson, Kler Foj, Mija Got, američke zvezde Jara Šahidi, Indija Mur i Kristen Stjuart prikazane su kraj Kris Li, pevačice iz Kine, Rozalije, Špankinje moćnog glasa i umetnice Stele Roversi, inače fotografove ćerke.

Snimanje za 47. izdanje Pireli kalendara odvijalo se ove nedelje, naravno, u "toj lepoj Veroni, gde se radnja zbiva". 

- Za mene je priča o Juliji priča o prvoj ljubavi i koliko su tada sva tvoja osećanja blizu tvoje kože. To može da bude tako nežno i tako bolno. Po meni, Julija više stoji sa oba stopala na zemlji nego Romeo. Ne vidim je kao krhku - rekla je Ema Votson.

- Mislim da svako, bilo kojih godina i pola, može da glumi bilo Romea, bilo Juliju, jer je toliko i ženstvenosti i muževnosti u oboma. Ali tu je ta ideja o ljubavi, beznadežnoj, beznadežnoj ljubavi, koja može da se desi u bilo kom dobu. Umreti zbog ljubavi, ta ideja slama moje srce, ne mogu o tome ni da mislim - rekla je 35-godišnja glumica Kler Foj.

- Neko može da kao slabost vidi tuđu spremnost da se ubije zbog druge osobe. Mislim da je dati sebe u potpunosti drugoj osobi najjača stvar koji možete da uradite. Snažno podržavam Juliju - rekla je Kristen Stjuart.

 
 
 
View this post on Instagram
Juliet goes from being an innocent girl to a rebel, a powerful woman. #KristenStewart Who is your Juliet?A post shared by Pirelli (@pirelli) on

- Julija je oduvek bila referenca u mom svetu. Moj posao se vrti oko žena i Julija je uvek bila veliki san, velika iluzija, i stoga je ideja potrage za Julijom razlog, izgovor da učestvujete, razlog da fotografišete i osećate se bolje - rekao je Paolo Roversi.

 
 
 
View this post on Instagram
“Conocemos en la medida en que amamos.” We know as much as we love. @rosalia.vt Who is your Juliet?A post shared by Pirelli (@pirelli) on

"Romeo i Julija" najpoznatija je ljubavna priča svih vremena. Napisana je u poslednjim godinama 16. veka, a uvek i uvek je ponovo aktuelna. Govori o prvoj i velikoj ljubavi između dvoje mladih, koji pripadaju zavađenim porodicama i čija je veza neostvariva. Da bi bili zajedno, njih dvoje smišljaju rizičan plan, koji će ih odvesti pravo u smrt.

Ovo je ujedno i jedna od najpoznatijih tragedija Vilijama Šekspira.

 
 
 
View this post on Instagram
To fall in love with the enemy. Love has no borders or limits. It is a force beyond everything. @indyamoore Who is your Juliet?A post shared by Pirelli (@pirelli) on

Video: Kakvi kučići! I mačići! Australijski vatrogasci prikazali svoju nežnu stranu

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA