≫ 

"Nije važno šta je bilo, nego kako je do toga došlo": "Tajne slavnih Srba" u punoj Kući Đure Jakšića

- Knjiga "Tajne slavnih Srba" upravo otkriva šta je bilo i kako je do toga došlo da 23 velikana srpske kulture žive i posle svoje smrti – rekao je autor knjige

  • 0
Tajne slavnih Srba

Foto: Jakov Simović

Promocija knjige "Tajne slavnih Srba" (Vukotić Media) Aleksandra Đuričića održana je u punoj Kući Đure Jakšića u Skadarliji.

Promociju je vodio Marko Šelić Marčelo, a o knjizi su, pored autora i izdavača Manojla Vukotića, govorili i istoričarka Radina Vučetić i arhitekta i streetart umetnik Andrej Josifovski. Nesvakidašnje veče uveličali su i glumci Vesna Čipčić i Zafir Hadžimanov.

Tajne slavnih Srba

Aleksandar Đuričić / Foto: Jakov Simović

Radina Vučetić je pohvalila knjigu koja osim o slavim ličnostima čijim životima se bavi, mnogo govori i o 20. veku u kome su oni živeli. Istakla je i da su mnogi od njih sa ovog sveta ispraćeni na način na koji nisu želeli, kao i da njihove poslednje želje često pokazuju koliko su bili skromni, ali i rezignirani ljudi.

Aleksandar Đuričić je podsetio da je prošle godine srušena kuća Đure Jakšića u Kragujevcu, a na tom zdanju koje propadalo 20 godina bio je grafit: "Nije važno šta je bilo, nego kako je do toga došlo".

Tajne slavnih Srba

Foto: Jakov Simović

- Knjiga "Tajne slavnih Srba" upravo otkriva šta je bilo i kako je do toga došlo da 23 velikana srpske kulture žive i posle svoje smrti – rekao je autor knjige.

Marčelo je konstatovao da je u vreme tabloida i rijalitija ova knjiga pravo otkrovenje, jer govori o životima velikana na sofisticiran i suptilan način, dok je Manojlo Vukotić istakao da je smatrao neophodnim da se ovakvo delo objavi kao prilog novijoj istoriji, kojom se istoričari ne bave dovoljno.

Tajne slavnih Srba

Foto: Jakov Simović

Nakon razgovora, Alekandar Đuričić je potpisivao knjigu, a brojne goste razgalilo je nastup grupe Hotel Makedonija, koja je svojom neobičnom "sajkogradskom" muzikom učinila ovo književno veče posebnim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA