Za ljubitelje fantastike i mitologije: Sestre zimske šume

Zakoračite u svet magije i opasnosti čitajući neverovatnu fantastiku Sestre zimske šume, roman koji je osvojio čitaoce širom Evrope. Ukoliko ste ljubitelji neobičnih misterija, uživaćete u složenoj i nepredvidivoj priči sa spektakularnim završetkom. Osetite sve čari prirode i prepustite joj se

  • 1
Sestre zimske sume Foto: Promo/Vulkan izdavaštvo

Svaka porodica ima svoju tajnu, a svaka tajna posebnu priču. Roman Sestre zimske šume otkriva sudbinu jedne naizgled obične jevrejske porodice. Pisan je kao bajka, uz primese jevrejske mitologije.

Ovaj magični, očaravajući, tajanstveni roman sadrži elemente antisemitizma, ljubavne priče i trilera. Glavne junakinje, sestre Liba i Laja, žive mirnim i ušuškanim životom u gradiću okruženom velikim, nepreglednim šumama, potpuno izolovane od ostatka sveta i svih životnih nedaća. Kada njihovi roditelji otputuju, sestre ostaju same, ali pre toga Liba saznaje porodičnu tajnu: njihov otac ima sposobnost da se pretvori u medveda, a majka u labuda, kao u bajkama iz davnina. Dugo skrivanu tajnu Liba mora brižno da čuva, čak i od svoje voljene sestre. Ona je starija, ozbiljnija, religiozna i svaki događaj posmatra kao pravi analitičar. Njena mlađa sestra Laja je potpuna suprotnost – odvažna, slobodna, ambiciozna i maštovita. Kada se u gradu pojave neobični muškarci, Laja postaje opčinjena njima, uprkos majčinom upozorenju da se čuva nepoznatih ljudi. Nažalost, to nisu jedine opasnosti koje vrebaju iz šume. Sestre će biti potrebne jedna drugoj ako žele da sačuvaju svoj narod od mračnih sila koje im se približavaju...

Autorka Rena Rosner je diplomac Univerziteta Džon Hopkins u Baltimoru, Triniti koledža u Dablinu i Univerziteta Makgil. Radi kao književni agent i agent za autorska prava i živi s porodicom u Izraelu. Sve Renine bake i deke, njih osmoro, emigrirale su u Ameriku kako bi izbegle pogrome u Moldaviji, Rusiji, Rumuniji i Ukrajini. Upravo ju je ta priča, uz svu ljubav prema jevrejskoj mitologiji i fantaziji, inspirisala da napiše neverovatni roman Sestre zimske šume. Ovu knjigu, kao i mnoge druge koje se bave sličnom tematikom, potražite u Vulkan izdavaštvu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA