Zabranjena promocija knjige Pece Popovića u gradskoj biblioteci u Vršcu

Promocija je na kraju ipak održana u maloj prostoriji Književne opštine Vršac

  • 7

Poznati beogradski muzički kritičar, Petar Peca Popović, nekadašnji glavni urednik magazina "Džuboks" i "Rock", saradnik Radija 101 i drugih radio stanica, autor zapaženih knjiga o tradiciji i kulturi svetske i domaće muzičke scene od 60-ih godina prošlog veka do danas, trebalo je da sinoć u Vršcu održi promociju svoje nove knjige "Proleća u Topčideru. Ali to se nije desilo, prenosi portal Headliner.rs.

Naime, sinoć je u Gradskoj biblioteci zabranjena promocija njegove knjige koju je objavio krajem prošle godine pod izdavaštvom upravo Književne opštine Vršac.

Unutar korica ovog izdanja nalaze se priče nastale na osnovu višedenecijskog praćenja, opisivanja, tumačenja i komentarisanja istorijskih i savremenih slika, ličnosti i prilika iz života glavnog grada. U knjizi je sadržano njih 59 i u svakoj je, na neki način, "u glavnoj ulozi" Beograd.

Umesto u Gradskoj biblioteci promocija je ipak održana u maloj prostoriji Književne opštine Vršac.

Međutim, postavlja se pitanje kome je zasmetao Peca Popović?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JS

    22. februar 2020 | 12:46

    Sram vas bilo. Izuzetan covek, pisac, umetnik, koji ne menja misljenje i stavove. Zapitajte se vi koji "zabranjujete", sta je to sa vama,sta vas tera u nistavilo i zlo? Ziv bio Peco, jos mnogo godina ti nama. Ima nas, koji te postujemo i cenimo tvoju rec.

  • Pjero

    22. februar 2020 | 12:37

    Čovek koji misli svojom glavom je opasan čovek za svaki sistem!

  • dr 011

    22. februar 2020 | 12:02

    Utisak nedelje? Sta drugo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA