≫ 

Trejsi Ševalije, autorka romana "Devojka sa bisernom minđušom", dolazi u Srbiju

Ona će se družiti sa čitaocima u Novom Sadu i Beogradu

  • 0
Trejsi Ševalije

Foto: Laguna/Promo

Autorka čuvenog romana "Devojka sa bisernom minđušom" i "Jedna nit" Trejsi Ševalije biće ekskluzivna gošća predstojećeg Sajma knjiga u Novom Sadu i Lagune, a susret sa čitaocima u Beogradu imaće u petak 6. marta od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Trejsi Ševalije je rođena 19. oktobra 1962. u Vašingtonu, gde je provela detinjstvo. Studirala je na koledžu Oberlin u Ohaju. Godine 1984. preselila se u Englesku gde je radila nekoliko godina kao urednik leksikografskih izdanja, ali 1993. godine napušta taj posao i završava dvogodišnji kurs kreativnog pisanja na univerzitetu Ist Anglija.

Trejsi Ševalije

Trejsi Ševalije Foto: Laguna/Promo

Književnu karijeru je počela knjigom "Devičanski plavo“, ali se proslavila romanom "Devojka sa bisernom minđušom“, zasnovanom na priči o nastanku čuvene Vermerove slike. Film koji je režirao Piter Verber, inspirisan ovom knjigom, dobio je tri Oskara u različitim kategorijama 2004. i ovenčan je brojnim drugim nagradama za filmska ostvarenja.

Posle uspeha prvih romana nastavila je da objavljuje bestselere: "Pali anđeli“, "Dama i jednorog“, "Plameni sjaj“, "Izuzetna stvorenja“, "Poslednji begunac“, "Plodovi na vetru“, "Novi učenik“ i "Jedna nit“. Sve ove knjige objavila je Laguna i time se svrstala među malobrojne izdavače u svetu koji objavljuju sve knjige Trejsi Ševalije.

Beogradski čitaoci ove spisateljice mogu u petak 6. marta poneti svoje omiljene knjige Trejsi Ševalije i susresti se sa autorkom u knjižari Delfi SKC.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA