≫ 

"Adligat" poklonio 3.500 knjiga bolnicama za lečenje od korona virusa

Za biblioteku na Beogradskom sajmu odvojeno je 1.500 knjiga, a po 1.000 knjiga dobile su bolnice u Novom Sadu i Nišu

  • 1
Muzej knjige i putovanja Muzej knjige i putovanja / Foto: A. Nalbantjan

Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" saopštilo je danas da je poklonilo 3.500 knjiga za formiranje biblioteka u privremenim bolnicama za lečenje lakše obolelih od korona virusa.

Za biblioteku na Beogradskom sajmu odvojeno je 1.500 knjiga, a po 1.000 knjiga dobile su bolnice u Novom Sadu i Nišu.

Muzej knjige i putovanja Muzej knjige i putovanja / Foto: A. Nalbantjan

Viktor Lazić, predsednik Udruženja "Adligat", u okviru kojeg je otvoren Muzej knjige i putovanja, kaže da je zadovoljan što je Udruženje koje vodi u mogućnosti da i u ovom teškom trenutku pruži pomoć.

- Nadamo se da će, uz knjigu i znanje, obolelima od korone biti barem malo lakše i da će im vreme brže proći. Ovaj projekat je, uz podršku Ministarstva odbrane, u delo sprovela odbornica Skupštine grada Beograda, Draginja Vlk, na čemu smo joj izuzetno zahvalni. Naše Udruženje već pet godina sprovodi akciju ''Milion knjiga za Srbiju''. Do sada smo poklonili više od pola miliona knjiga za biblioteke širom Srbije, ali i Balkana. Knjige je prethodnih godina, između ostalog, dobilo i 29 zatvora, 50 škola i 25 bolnica - ističe Lazić.

Lazić napominje da je bio pravi podvig za svega jedno pre podne klasifikovati, pripremiti i preneti 3.500 knjiga, ali i dodaje da su knjige koje je "Adligat" poklonio akciji "Milion knjiga za Srbiju", poklonili SANU, Udruženje književnika Srbije, Srpsko književno društvo, Biblioteka "Milutin Bojić" i mnoge druge institucije i pojedinci.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    1. april 2020 | 09:32

    Sa Knjigom i Gitarom , Nikada niste Sami ! Adligat , veliko Hvala za knjige !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA