≫ 

Čuveni strip sa junakom Koronavirusom nastao pre pojave zloglasnog virusa

Reč je o rimskom vojniku nastalom iz pera Albera Uderza

  • 0
strip Asteriks i Obeliks, Korona virus Printskrin: Youtube/ funkybrain

Vest da je crtač stripa "Asteriks i Obeliks" Alber Uderzo preminuo od posledica korona virusa pokrenula je na društvenim mrežama i brojna nagađanja. Da li je autor legendarnog stripa predvideo pojavu korona virusa? Naravno da nije, ali zapažanja su veoma zanimljiva.

U pokušaju da saznaju pravu istinu mnogi su pretraživali ime Alebar Uderza i koronavirus i teorije su počele da se nižu.

U jednom njegovom izdanju, nazvanom "Asterix et la Transitalique" iz 2017. godine, jedan od rimskih junaka nazvan je baš kao i virus protiv kog se bori cela planeta, Coronavirus.

Pogledajte i video u kom autor prvo pokazuje datum kad je strip izdat:

Iako su brojne teorije kolale mrežama, u spornoj epizodi stripa “Asteriks na trci kroz Italiju” ne nalazi se nikakvo upozorenje autora o tome “šta nam se sprema”.

Naime, junaci iz malog galskog sela koje se opire rimskoj imperiji Julija Cezara u ovoj epizodi učestvuju u trci kočijama koju je organizovao senator kako bi svi mogli da se uvere u „izvrsnost“ italijanskih puteva.

Teorija pronalazi uporište u imenu glavnog protivnika Asteriksa i Obeliksa u trci kočija – Coronavirus. Međutim, ono što je izostavljeno da se pomene jeste da su Konrad i Feri u ovoj epizodi svim antiherojima nadenuli imena koja potiču iz sveta mikrobiologije.

Pomoćnik Coronavirusa zove se Bacillus, u prevodu – štapićasta bakterija.

Zli senator koji organizuje trku zove se Lacidus Bifidus. Bifidobacteria je grupa bakterija koje se nazivaju probioticima i obično žive u crevima u stomaku.

Takođe, u stripu se kasnije ispostavlja da Coronavirus nije pravo ime antijunaka, već Testus Terone – više nego očigledna aluzija na hormon testosteron.

Originalna verzija teksta je dopunjena kontekstom radnje stripa. 

Video: Da epidemije nisu pobile 90% domorodaca evropsko osvajanje Amerike bi bilo mnogo teže

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA