≫ 

Prvi originalni strip Fleša Gordona prodat za neverovatnih 512.000 dolara

Rejmondovo prvo izdanje debitovalo je 7. januara 1934. godine, po prvi put prikazavši "zgodnog Fleša Gordona, diplomca sa Jejla i svetskog igrača poloa", ali i njegovu lepu partnerku Dejl Arden...

  • 0
Flash Gordon, Fleš Gordon, strip Prvo pojavljivanje Fleša Gordona / Foto: Profimedia/BNPS.co.uk / BNPS / Profimedia

Originalno izdanje stripa o Flešu Gordonu, u kom se prvi put pojavio najuticajniji junak svemirske opere, prošle sedmice je prodato za čak 512.000 dolara.

Žanr svemirske opere je nastao 1928. godine kad se Bak Rodžers prvi put pojavio u naučno-fantastičnom magazinu "Neverovatne priče" (Amazing Stories), u priči "Armagedon 2419 A.D." Filipa Fransisa Nolana.

Bak se potom proslavio i kao novinski strip, radio emisija, a onda i kao televizijska serija. Njegova popularnost je stvorila konkurenciju, pa su i druge novine morale da imaju svoje svemirske opere za naticanje.

Godine 1933. sindikat King Features je angažovao Aleksandra Rejmonda da napravi nedeljni strip koji bi se naticao sa Bakom Rodžersom. Rezultat je bio naučno-fantastična epska avanatura "Fleš Gordon", koja je ubrzo stekla mnogo veći broj čitalaca od „Baka Rodžersa“.

Rejmondovo prvo izdanje Fleša Gordona debitovalo je 7. januara 1934. godine, po prvi put prikazavši "zgodnog Fleša Gordona, diplomca sa Jejla i svetskog igrača poloa", ali i njegovu lepu partnerku Dejl Arden.

Video: Njegov život je, njegov život je strip magazin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA