Proglašeni dobitnici nagrade "Zlatni prsten"

Nagradu dodeljuju Izdavačka kuća "Feniks" i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju "Makedonija prezent" iz Skoplja

  • 0
Knjiga, knjige, zapis, biblioteka Foto-ilustracija: Pixabay

Ovogodišnji dobitnici međunarodne književne nagrade "Zlatni prsten" su Radovan Vlahović i dr Milan Orlić iz Srbije i Miroslav Demak iz Slovačke.

Nagradu "Zlatni prsten" dodeljuju Izdavačka kuća "Feniks" i Fondacija za kulturnu i naučnu afirmaciju i prezentaciju "Makedonija prezent" iz Skoplja.

Povodom nagrade, Radovan Vlahović, književnik, osnivač i direktor Banatskog kulturnog centra, rekao je da ga je prijatno iznenadila vest o nagradi, tim pre što dolazi od uglednog izdavača i još uglednije fondacije.

- Priznanje je stiglo nakon tri moje knjige koje su do sada prevedene na makedonski jezik, kao i najave objavljivanja mog romana "Bapa" koji je, takođe, preveden na makedonski i čeka svoju prvu promociju na Beogradskom sajmu knjiga. Veliko hvala organizatorima i iskrene čestitke kolegama sa kojima delim ovo priznanje - kazao je Vlahović.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA