≫ 

"Ne sudi knjizi prema njenim koricama": Koji uslov je dovoljan da bismo pročitali određeno delo?

Da li ovu knjigu zaista želite? Šta ako prikaz laže?

  • 0
Knjiga, knjige, knjižara, biblioteka, čitanje

Foto: Pixabay

Koliko smo puta smo čuli ovu rečenicu: Ne sudi knjizi prema njenim koricama! Ali, hajde da budemo iskreni, kada se nađete u knjižari ispred polica birajući šta ćete sledeće čitati, ipak želite da budete sigurni da će vam se dopasti ono na šta ćete potrošiti novac, zar ne?

Evo, došao je taj trenutak, stojite ispred police, beznadežno zureći u sve te prelepe korice knjiga, i nagađate da li je knjiga u vašim rukama ona prava. Da li ovu knjigu zaista želite? Šta ako prikaz laže!? Šta god da uradite, ne paničite, piše Bookstr.

Knjige, knjiga, police za knjige, polica za knjige, kolekcija knjiga

Foto: Pixabay

Pročitajte prvu stranu.

Autori i izdavači provode mnogo vremena pišući i korigujući prvu stranu svog romana, baš zato što žele da bude savršena. Prva strana ne služi samo da započne radnju, već i da osvoji srce budućeg čitaoca – to nije lako učiniti.

Mislite o tome kako su divni prvi redovi vaše omiljene knjige, poput onih iz "Klanice pet" Kurta Vonegata: Sve ovo se, manje-više, dogodilo. Glavni lik iz Kamijevog "Stranca" počinje svoju priču rečenicama: Danas je majka umrla. Ili možda juče, ne znam. To je intrigantno! To je razlog zašto ljudi vole ove i druge slične romane jer sve počinje ovim nezaboravnim rečenicama.

Pa tako, idući put kada se nađete u nedoumici u knjižari, nema potrebe da se uspaničite. Duboko udahnite i uronite u prvu stranicu. Ako završite tako što ste već pola romana pročitali u knjižari, znajte da treba da ga zadržite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA