≫ 

Kako pronaći vreme za čitanje u moru obaveza svakodnevice?

Ovog leta nema izgovora!

  • 1
Čitanje, knjige, knjiga, devojka, žena, voda, sunce, čita Foto: Pixabay

Možda vas ne očekuje putovanje u toku kog biste mogli na miru da čitate. Možda i želite da čitate najnovije bestselere o kojima pričaju vaši prijatelji, ali ipak sve slobodno vreme provodite gledajući neku televizijsku emisiju. Ili možda imate decu, piše HelloGiggles.

Ovog leta nema izgovora! Nije tako teško pronaći malo vremena za čitanje – to je dobro za vaš mozak, a i čini vas zanimljivijim društvom uz večeru. Neka vam saveti stručnjaka pomognu u tome.

Ukradite malo od vremena koje posvećujute društvenim mrežama

Baš zbog toga što ste znali da ćemo ovo reći, ne znači da nema istine u tome. Prema Fejsbuku, korisnici provedu oko 50 minuta dnevno na njegovim platformama (uključujući Instagram i Messenger). Prepolovite to vreme i biće vam dovoljno da pročitate poglavlje ili dva, prenosi Laguna.

- Prekinite da govorite da ćete naći vreme za čitanje. Počnite da govorite da ćete stvoriti vreme za čitanje - kaže Majk Gardner, stručnjak za upravljanje vremenom.

Čitanje, knjige, knjiga, kafa, šolja, naočare, cveće Foto: Pixabay

Ugovorite sastanak sa knjigom

- U stvari, zabeležite to u svom kalendaru i upišite u dnevni raspored - kaže Šeli Diaz, izdavač časopisa o književnosti.

- Ponašajte se kao da ste na pravom sastanku, nemojte proveravati svoj telefon ili sat ako ne želite. Vaš sastanak može trajati određeno vreme, još ako ga budete merili u stranicama, nećete ga doživeti kao obavezu. Zapišite u svoj rokovnik: 'Sastanak u 4 po podne u dužini od 30 stranica'.

Postignite više stvari u isto vreme

Uvek držite knjigu u svojoj torbi u slučaju da se nađete u redu ili čekate nešto. Pročitajte po nekoliko redova bilo čega, za vreme ručka, dok čekate dete da završi čas plivanja, ili dok sedite u čekaonici kod lekara. To su ti delići vremena koje obično provedemo gledajući u telefon samo zato što nemamo drugu opciju pri ruci, a ovako imamo rešenje –  knjiga pri ruci. A možete i da slušate audio knjige dok obavljate kućne poslove, perete sudove, veš ili se tuširate.

knjiga pas devojka tinejdžerka, čitanje Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA