≫ 

Molijerovi dani ove godine onlajn: Susreti posvećeni frankofonoj književnosti

Svi zainteresovani moći će da prate susrete uživo u Institutu u Beogradu, ali i širom Srbije, posredstvom društvenih mreža

  • 0
Moliere,  Nicolas Mignard Molijer u ulozi Cezara u predstavi "Pompejina smrt" / Foto: Wikimedia

Francuski institut u Srbiji organizuje svakog proleća Molijerove dane, susrete posvećene savremenoj frankofonoj književnosti, kada se okupljaju najznačajniji savremeni pisci, ali će se ove godine od 2. do 13. juna održati onlajn.

Svi zainteresovani moći će da prate susrete uživo u Institutu u Beogradu, ali i širom Srbije, posredstvom društvenih mreža.

Ekskluzivni onlajn razgovor s Davidom Diopom, laureatom Gonkurove nagrade studenata Srbije 2019. godine, biće emitovan 10. juna u 18h.

Učestvovaće Vladislav Bajac, pisac, direktor izdavačke kuće Geopoetika, Katarina Melić, profesorka francuske književnosti, i studenti francuskog jezika iz cele Srbije.

Broj mesta je ograničen, a rezervacija je obavezna.

Narednog dana, 11. juna, u 18h biće održan webinar pod nazivom "Kako ohrabriti i podržati prevodioce" u kojem će učestvovati prevodioci Paskal Delpeš, Muharem Bazdulj, Miloš Konstantinović, Aleksandra Tadić i Sonja Filipović iz Francuskog instituta u Srbiji.

Govoriće na srpskom jeziku, bez prevoda na francuski, a broj mesta je takođe ograničen, pa je rezervacija obavezna.

(Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA