≫ 

Beograđanka 8 godina nije vratila knjige u biblioteku: Sada joj je na vrata stigao izvršitelj

Građanima koji nisu vratili knjige na vreme poručuje da se prvo jave biblioteci

  • 8
Biblioteka grada Beograda

Biblioteka grada Beograda / Printskrin: Google maps

Knjige iz Biblioteke grada Beograda moraju da se vraćaju na vreme, u suprotnom stižu opomene, pa i kazne. U slučaju jedne Beograđanke, stiglo se čak i do izvršitelja.

U februaru 2012. godine jedna Beograđanka je pozajmila pet knjiga iz Biblioteke grada Beograda. Pošto ih nije vratila na vreme, poslate su joj opomene.

Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda

Jasmina Ninkov, direktorka Biblioteke grada Beograda / Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- U februaru je uzela knjige, a u maju je poslata prva opomena, druga u junu. To je detaljna pismena opomena na koju se nije odazvala. U svim takvim slučajevima predmet šaljemo Javnom gradskom pravobranilaštvu jer su sve knjige u našem fondu vlasništvo građana Beograda, kupuju se parama građana Beograda i moraju da se vraćaju - kaže direktora te biblioteke Jasmina Ninkov za Beogradsku hroniku.

Ipak, ovaj slučaj i dalje nije rešen, ni nakon tri opomene i osam godina sudskog procesa, nije se javila na ročište. Jasmina Ninkov kaže da se žena koja je pozajmila knjige nije javila ni na jedan poziv suda.

Slučaj je, kaže, dospeo u medije kada je došlo do izvršenja.

- Ona se obratila medijima, a ne nama. Tek sada se nama obratila - rekla je Jasmina Ninkov ističući da su joj rekli da napiše molbu i objasni zašto ne može da plati kaznu i da će rešenje biti pronađeno.

Devojka, knjige, kafa, jesen,

Pozajmljene knjige vratite na vreme u biblioteku / Foto: Pexels/Andrea Piacquadio

Građanima koji nisu vratili knjige na vreme, ili ne mogu da vrate dug poručuje da se prvo jave biblioteci, da ne čekaju da dođe do izvršitelja.

- Ona je knjige vratila, sve vreme su bile u njenom posedu - zaključila je Jasmina Ninkov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wlada

    1. jul 2020 | 13:31

    Kod mene je stanar drzao posed mog stana 100m2 deset godina nije platio ni dinara struju i vodu nije platio tri godine unazad i kad sam ga tuzio sudija u Novom sadu... Svojim neradom i ne kaznjavanjem i nedonosenjem presude.... Namerno je zavlacio postupak.. Kaze da tuzeni nije duzan da plati koriscenje.. Tako po sudiji u Ns glasi pravda.. A za knjige vazi neka druga pravda?? Ili dati ovom sudiji da donese presudu... Pa ce biblioteka da plati korisniku knjiga.. Pitajte sudiju rastislava za misljenje i pravo

  • Marko cg primorje

    1. jul 2020 | 12:15

    Sram je bilo koja drskost ,iznervirah se...3 god citam svaki dan, vjerovali ili ne dan zakasnjenja nemam...a zbog takvih kao ona, kad neku knjigu trazim, nema je ...izdata, mjesecima se ne vraca...nisu to ljubitelji knjiga niti postovaci knjizevnosti

  • Sirogoj

    1. jul 2020 | 13:22

    Ljudi iz Gradske biblioteke su stvarno fer i korektni. Član sam više od dvadeset godina i skoro svaki put zakasnim po koji dan sa vraćanjem knjiga, ali se kulturno izvinim i nikad mi do sada nisu naplatili kaznu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA