Odavde je slavni pisac išao u pohod na Mjesec: Obnovljena kuća Branka Ćopića

Ovde se radovi ne završavaju

  • 0
Kuća, Branko Ćopić, Hašani, Republika Srpska Kuća Branka Ćopića / Foto: Tanjug/Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske

U Hašanima, u opštini Krupa na Uni, otvorena je obnovljena kuća velikog srpskog pisca i književnika Branka Ćopića.

Izgradnja autentične replike kuće Branka Ćopića deo je projekta revitalizacije Ćopićevog rodnog mesta i izgradnje Spomen-područja "Bašta sljezove boje", navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete i kulture Republike Srpske.

Projekat obnove kuće čuvenog srpskog pisca realizovalo je Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske i deo je politike i strateških pravaca kulturnog razvoja za period do 2022. godine.

Ministarka prosvete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je veliko zadovoljstvo prisustvovati završetku radova autentične replike kuće Branka Ćopića i napomenula je da će ta kuća biti interaktivni muzej u kome će učiti đaci Republike Srpske, đaci iz Srbije ali i oni koji dolaze iz inostranstva.

- Završetkom replike rodne kuće Ćopića mi smo zaokružili prvu kulturnu rutu koja će povezivati Hašane, Kozaru i Stričiće i na taj način ćemo povezati Ćopića, Kočića i Kulenovića i ponuditi još jedan ne samo kulturni, već i turustički sadržaj za sve one koji dolaze u Republiku Srpsku - rekla je Trivićeva.

Prema njenim rečima, Republika Srpska vodi računa da se od zaborava sačuvaju svi važni ljudi i dodala da se završetkom rodne kuće Branka Ćopića ne završavaju radovi u Hašanima već da sledi nastavak izgradnje sadražaja iz projekta "Bašta sljezove boje".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA