Klasik svetske književnosti: Izabrana dela II sestara Bronte

Neprevaziđeni klasici svetske književnosti sabrani u jednotomno izdanje, Izabrana dela II sestara Bronte, u izdanju Vulkan izdavaštva, već danas mogu oplemeniti vaš dom. Ovo izuzetno izdanje donosi nam dela Vilet, Profesor i Agnes Grej, koje je prvi put prevedeno na srpski jezik

  • 0
Vulkan izdavaštvo

Foto: Vulkan izdavaštvo/Promo

Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna, verovatno su se prve bavile intrigantnim temama. Univerzalne poruke o autentičnosti i feminizmu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena. Sa nezaboravnim likovima, upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. En Bronte, najmlađa sestra, pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su prve upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca.

Dela sestara Bronte, Šarlot i En, prevazilaze vremenske i prostorne distance. Predstavnice romantizma u engleskoj i svetskoj književnosti i danas inspirišu umetnike širom sveta. Izabrana dela II možete kupiti već danas, putem sajta www.vulkani.rs  ili u omiljenoj Vulkan knjižari.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA