Knjiga "Dečak-pas" nosi snažnu moralnu poruku za decu i odrasle: Podržimo pravo na srećno detinjstvo

Upoznajte živote Aakeša, Nadima, Altair, Kaja, Lejle i Karlosa kroz priče o dečacima i devojčicama koji su poput sve druge dece, ali kojima je uskraćeno pravo na srećno detinjstvo...

  • 0
Dečak-pas Foto: Data Status

Knjiga za decu i omladinu Dečak-pas, autora Fransiska Kastra i Fine Kasalderej,  objavila je izdavačka kuća Data Status. Promocija knjige je zakazana za četvrtak, 1. oktobra u 16:45h, na Otvorenom platou - Terazije 34, u Beogradu, u okviru petog fesK-a, pod nazivom Pazi šta čitaš.

Zbog snažne moralne poruke koju nosi ova knjiga namenjena deci i odraslima, biće predstavljena prvog dana manifestacije. Ovo je jedna od retkih knjiga o dečjim pravima koje su objavljene na srpskom jeziku, a podržana je i od strane međunarodne organizacije UNICEF.

Glavni junaci su deca koja, uprkos okrutnosti okolnosti u kojima se nalaze, imaju ogromnu želju da postanu srećni i slobodni i ne gube nadu da će jednog dana živeti kao njihovi vršnjaci. Svaki od junaka ima svog najboljeg prijatelja psa sa kojim proživljava trenutke malih radosti i velikih nesreća, a svaka priča počinje navođenjem članova iz Konvencije o dečijim pravima.

Upoznajte živote Aakeša, Nadima, Altair, Kaja, Lejle i Karlosa kroz priče o dečacima i devojčicama koji su poput sve druge dece, ali kojima je uskraćeno pravo na srećno detinjstvo.

Dečak-pas je zbirka sačinjena od pet priča koje nam kroz živote svojih junaka približavaju tematiku ljudskih i dečjih prava kojih je jedan veliki deo dece iz celog sveta, uključujući i decu iz naše zemlje, i dan-danas, lišen. Priče nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, problemima i strahovima sa kojima se svakodnevno susreću usred ekstremnog siromaštva, napuštenosti od strane roditelja i prepuštenosti ulici, seksualne i fizičke zloupotrebe, ugovorenih brakova u određenim društvenim grupama i diskriminacije zbog fizičke različitosti.

Kroz svaku priču autori knjige šalju direktnu poruku deci i roditeljima i zalažu se za ostvarivanje dečjih prava i uspostavljanja odnosa ravnopravnosti. Iz tih razloga knjiga je objavljena u saradnji sa UNICEF-om, pri čemu izdavačka kuća Data Status jedan deo zarade od prodaje donira ovoj humanitarnoj organizaciji.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA