Kako se glumci osećaju u koži likova koje igraju, otkriva nam glumica Ana Vučić

"Kultura to je sloboda. Njena misija je buđenje svesti kod ljudi i to je naše najjače oružje", kaže Ana

  • 0

Da li ste se ikada zapitali na koji način glumci poimaju svoju profesiju? Ana Vučić, glumica, svojim odgovorima dočarala nam je taj svet.

  • S obzirom na to da glumac kroz sebe stvara nove ličnosti, odnosno likovima sa papira daje život, koji je to tip ličnosti čije ti je “oživljavanje” najzanimljivije I zašto baš oni?

Najzanimljivije mi je oživljavanje likova koji su na margini društva, jer malo ko na njih obraća pažnju i veoma mi je interesantno da istražujem zašto i kako su došli tu gde jesu, i da ih na neki način opravdam. Takvi likovi su i napisani u komadu "Ples pacova", koji smo moje kolege sa klase i ja izabrali da nam bude diplomska predstava koji i dan danas igramo.

  • Kako se osećaš znajući da pred gledaoce, iako kroz likove, izlaziš ogoljena i da im daješ najdublje delove svoje duše?

Pa to i jeste poenta glume i uvek me raduje ako nekom svojom interpretacijom uspem da dirnem nekog iz publike.

  • Da li imaš strah da će te poistovetiti sa nekim likom kojeg tumačiš i da će te uvek doživljavati tako?

Nemam strah, i to je na kraju krajeva deo ove profesije i dešava se. A ako se desi, mislim da je glumac onda zaista uverljivo oživeo lik koji igra.

Ana Vučić, preživeti Bepgrad Foto: Privatna arhiva
  • Kroz pesmu "Dva čoveka, jedan dečak na čamcu i..." da li si možda nekoj svojoj priči posvetila pažnju poslednji put?

Jesam. Ova mi je omiljena. Mnogo volim poeziju Milene Marković i rado joj se uvek vraćam. Njeni stihovi imaju težinu u kojoj svako može na neki način da se pronađe.

  • I za kraj, kao osoba koja je svoj život posvetila kulturi, šta sama reč “kultura” budi u tebi i šta je njena misija?

Sloboda.. Njena misija je buđenje svesti kod ljudi. Buđenje svesti je najjače oružije koje imamo i iako na prvi pogled izaziva dosta nesigurnosti, mi kao autori smo tu da ugrejemo sva srca i pokažemo da su sama svest i sloboda prvi i primarni poriv kod svakog stanovnika zemlje. Zato smatram da je jedino još ta kultura što nas spaja na svim geografskim tačkama.

Video: Govorimo poezijom: Rekoše mi budi pekar - Ljubivoja Ršumovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA