≫ 

"Beogradski akvarel": Zbirka priča o malim, velikim ljudima koji boje duh srpske prestonice

Ono što je zajedničko svim junacima na njenim stranicama je strah od smrti, hrabrost u ljubavi i, naposletku, Beograd, u kom žive, vole i pomalo umiru

  • 0
Ljubica Kubura, Beogradski akvarel Foto: Promo

"Beogradski akvarel", knjigu kratkih priča kolumnistkinje Ljubice Kubure, objavila je izdavačka kuća Draslar Partner.

Ovo je zbirka kratkih priča naslikanih nežnim bojama beogradskih proleća. Ono što je zajedničko svim junacima na njenim stranicama je strah od smrti, hrabrost u ljubavi i, naposletku, Beograd, u kom žive, vole i pomalo umiru. Poneko ubistvo, napadi hipohondrije, zaljubljenost, sve ono što biste možda videli da zavirite kroz prozor jednog solitera ili prizemne kuće na obodima grada.

Pred čitaocima su kratke crte iz svakodnevnog života građana srpske prestonice koje u sebi sadrže, ne samo duh glavnog grada, već brojne predele i krajeve po kojima su koračali preci svih njegovih stanovnika, čije osobenosti tako udružene čine Beograd posebnim i nežnim, poput naslikanog akvarela.

Ljubica Kubura, Beogradski akvarel Ljubica Kubura / Foto: Promo

Ovo su priče koje kao mozaik slažu kockice Beograda, ljudi, događaja. Priče o malim, velikim ljudima koje boje duh prestonice. Priče koje će se prepričavati i voleti.

Ljubica Kubura, biografija

Ljubica Kubura rođena je 29. januara 1988. godine u Beogradu, gde trenutno živi i radi. Scenarista je predstave "Čovek u crvenom odelu", koja je premijerno izvedena u Pozorištu "Slavija" 2012. godine.

Do sada je napisala dva romana, koji će tek biti objavljeni, pa se može reći da je zbirka kratkih priča "Beogradski akvarel" njena prva knjiga.

Ljubica Kubura, Beogradski akvarel Foto: Promo

Autor je i mnogobrojnih kratkih priča, koje su nagrađivane na regionalnim i domaćim konkursima. Piše kolumne za nekoliko domaćih portala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA