≫ 

4 novogodišnje odluke za knjigoljupce

Ukoliko mislite da ste sve "knjiške odluke" već istrošili, imamo nekoliko predloga koji mogu da vam pomognu da učinite 2021. godinu "najknjigoljubačkijom" do sada

  • 3
Božićne knjige Foto-ilustracija: Pixabay

Iako je delovalo da se nikada neće završiti, 2020. godina je konačno na izmaku. Brojimo sitno do opraštanja sa jednom od najneobičnijih godina novog milenijuma i spremamo se za 2021. od koje očekujemo da nam bar malo nadoknadi sve što smo propustili u ovoj, piše Swoon Reads.

Ali nećemo dozvoliti da ova godina bude izuzetak i naravno da u ovom periodu smišljamo novogodišnje odluke, možda ih imamo i više nego obično i možda nam je svih prethodnih ova tradicija delovala sve besmislenije, ali nakon godine ispunjene lošim stvarima, vreme je da gledamo u svetliju budućnost i sebi postavimo neke lepe ciljeve. A ima li lepših za nas knjigoljupce od onih koji su u vezi sa knjigama?

Ukoliko mislite da ste sve "knjiške odluke" već istrošili, imamo nekoliko predloga koji mogu da vam pomognu da učinite 2021. godinu najknjigoljubačkijom do sada, prenosi Laguna.

Proširite svoje horizonte

Izađite iz svoje zone čitalačkog komfora i potražite nove izazove. Postoji mnogo onlajn stranica za knjigoljupce koje nude različite igre i podstiču čitaoce da se oprobaju u žanrovima koji su im manje bliski ili poznati. Učinite svoju 2021. čitalački raznovrsnom i proširite horizonte!

Posvetite se čitanju iz zabave

Nekima će ovo možda delovati čudno, ali sve nas je više koji čitamo isključivo stvari koje su u vezi sa poslom. Možda zvuči kao nešto što ne bi trebalo da namećemo sebi kao novogodišnju odluku, ali verujte da je nekada potrebno da sebe primoramo da čitamo kako bismo se opustili, pobegli iz stvarnosti i udaljili se od posla. Za one koji su potpuni radoholičari, predlažemo da u svoje kalendare i rasporede unesu vreme za čitanje knjiga koje će ih zabaviti.

Poklanjajte više knjiga!

Teško je naći savršene poklone za sve ljude koje imamo na listi... osim ako ti pokloni nisu knjige. Raznolikost koju knjige nude pri poklanjanju je jedinstvena jer možete da pronađete knjigu na gotovo svaku temu koje se setite. Zašto bismo onda život činili težim nego što jeste? Neka svako vama blizak u 2021. godini dobije bar jednu knjigu!

Knjiga, knjige, krevet Foto: Pixabay

Promenite čitalačku rutinu

Da li uvek čitate u krevetu? Ili u gradskom prevozu? Pokušajte da promenite vreme i mesto na kome čitate. Zašto? Nema razloga, kao što svake godine odlučujemo da ćemo krenuti u teretanu, zašto? Ovo je čak i manje luda odluka od one o teretani!

Koje su vaše novogodišnje odluke za 2021. godinu?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pjero

    27. decembar 2020 | 11:52

    Knjiga i rokenrola nikad dosta!

  • BASA

    27. decembar 2020 | 11:29

    Sa Knjigom i Gitarom , Nikada Nisi Sam ! Srecna Nova Gocdina i Bozic ! Ziveli !

  • Cika Velja

    27. decembar 2020 | 20:11

    Sad je znaci "neobicno" ono sto se ranije zvalo katastrofa,ili su i 4 godine WW 2 bile "neobicne???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA