≫ 

Matiji Bećkoviću ukinuta zabrana ulaska u Crnu Goru

Kao glavni razlog zabrane navodile su se njihove ranije izjave, koje su, po proceni tadašnje vlasti, bile opasnost po sigurnost države

  • 7
Matija Bećković Matija Bećković / Foto: MN Press

Srpskom akademiku i književniku Matiji Bećkoviću ukinuta je zabrana ulaska u Crnu Goru. Ovu informaciju je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Crne Gore, Sergej Sekulović, piše Borba.

- Ukinuta je zabrana ulaska za Matiju Bećkovića - rekao je Sekulović.

Ulazak u Crnu Goru, osim Bećkovića, bio je zabranjen i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću.

Starešinama na svim graničnim prelazima je tada dostavljen spisak osoba koje ne smeju da uđu u Crnu Goru, jer ugrožavaju nacionalnu sigurnost zemlje.

Srpski intelektualci, kojima je navodno zabranjen ulazak, bili su najavljeni kao govornici na proslavi jubileja Podgoričke skupštine, kojim se obeležavalo 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu, kao i sjedinjenje Crne Gore Kraljevini Srbiji i ujedinjenje u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca.

Kao glavni razlog zabrane navodile su se njihove ranije izjave, koje su, po proceni tadašnje vlasti, bile opasnost po sigurnost države.

Video: Matija Bećković objašnjava da je pesma Igrale se Delije posvećena Zvezdi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA