≫ 

Betmen strip prodat za rekordnih 2.2 miliona dolara

Budući da su se publikacije tad štampale na jeftinom papiru, pravo je čudo što je strip preživeo 81 godinu. Čak su i stranice ostale bele...

  • 1
Batman strip

Foto: Heritage auctions

Strip Batman #1 prodat je za 2.220.000 miliona dolara, postavivši rekord za najskuplji strip o Betmenu, piše The Hollywood Reporter.

Strip, objavljen 1940. godine, prodat je kao deo Heritage Auctions akcije koja je započeta juče, a trajaće do nedelje, 17. januara.

Iako ovo nije prvo strip pojavljivanje Mračnog viteza (koje se desilo u Detective Comics #27 godinu ranije), u njemu su prvi put prikazani zlikovac Džoker, i antiheroina Žena-mačka.

Budući da su se publikacije tad štampale na jeftinom papiru, pravo je čudo što je strip preživeo 81 godinu. Čak su i stranice ostale bele.

Strip je bio u vlasništvu Bilija T. Gejtsa više od 40 godina, koji ga je kupio 1979. u Hjustonu za 3.000 dolara. Gejts je preminuo 2019, a svoju strip kolekciju je prepisao sinu.

Prethodni rekord je držala prodaja stripa Detective Comics #27 sa 1.5 miliona dolara, koja se desila u novembru prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA