Džordž R.R. Martin ima nove vesti o "Vetrovima zime"

"Nadam se", kazao je Martin

  • 0
Džordž R.R. Martin

Džordž R.R. Martin / Foto: Profimedia

Po njegovom sopstvenom priznanju, karantin je dobrodošao Džordžu R.R. Martinu, koji je prošle godine napisao nekoliko stotina stranica dugoočekivanog romana "Vetrovi zime" (The Winds of Winter).

- Ovo je bila najbolja godina za "Vetrove zime" otkako sam počeo da je pišem. Zašto? Ne znam. Možda zbog izolacije. A možda sam se samo ubacio u mašinu. Nekada mi se i to desi - napisao je Martin na svom blogu.

George R. R. Martin, Džordž R. Martin, vetrovi zime, winds of winter

Foto: Promo

S obzirom na to da je "Ples sa zmajevima", poslednja knjiga iz serijala "Pesma leda i vatre", objavljena 2011. godine, kada je i počela da se emituje serija "Igra prestola", Martin na novoj knjizi radi već 10. godinu. Ipak, da je pri kraju, nije.

- Moram da nastavim, ipak. Još imam stotine strana da napišem kako bih ovu knjigu doveo do zadovoljavajućeg kraja. To je to za 2021, nadam se.

- Neću da iznosim pretpostavke kada ću završiti knjigu. Svaki put kada to učinim, internet to shvati kao "obećanje" i onda me svi razapnu kada propustim taj rok. Sve što ću reći jeste da se nadam - nastavio je on.

Martin je ranije kazao da njegovo pisanje nije linearan proces. On piše. Nekada sačuva ono što je napisao. Vrlo često pocepa stranice, pa i cela poglavlja i krene iznova. Svestan je očekivanja fanova, ali mu je mnogo više stalo da bude zadovoljan onim što je napravio.

U istom postu, koji je naslovio sa "Sećanje na lošu godinu", Martin se osvrnuo na tragedije koju je pandemija 2020. donela. Autor je lamentirao nad proteklih 12 meseci, rekavši da je "to najgora godina koju je proživeo, u ne književnom smislu", da je "izgubio mnoge prijatelje koji su mu bili dragi i bliski".

Martin je takođe kazao da radi na drugim projetkima. HBO želi nove "Igra prestola" prikvele, a razni pisci nude svoje ideje. Takođe, produkcija prikvela "Kuća zmajeva" bi trebalo da počne u prvoj polovini 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA