Dž.K. Rouling se vratila pisanju knjiga za decu: Nova priča o magiji stiže u oktobru

"To je dar i za decu, i za cele porodice"

  • 0
J. K. Rowling, Dž. K. Rouling

Dž. K. Rouling / Foto: Tanjug/AP

Britanska književnica Dž.K. Rouling, proslavljena kao autorka serijala o Hariju Poteru, vratila se magiji. Ipak, umesto da proširi svet dečaka-čarobnjaka ili fantastičnih zveri, ovaj put je rešila da napiše potpuno novu knjigu za decu.

Nova knjiga za decu “Božićno prase” biće objavljena u oktobru ove godine i to na 20 jezika. Kako je pre nekoliko dana objavljeno na njenom zvaničnom sajtu, ovo je priča o dečaku Džeku i njegovoj dragocenoj igrački - Dur prasetu (skraćeno DP), i tome dokle je spreman da ide da bi je pronašao. Priča nema nikakvih dodirnih tačaka sa prethodnim radom Dž.K. Rouling.

 

Kada na Badnje veče DP nestane zadatak da ga pronađu pada na druge igračke i novo i iritantno Božićno prase, koje bi trebalo da bude zamena za DP. Zajedno oni odlaze na maogično putovanje da vratte svg drugara i Džekovu omiljenu igračku.

- To je dar i za decu, i za cele porodice. Ovo je priča o nesalomivoj moći ljubavi koje zajedno mogu da čitaju tokom praznika, ali i klasična priča za svaki drugi dan u godini - kažu izdavači.

Kao što je već poznato, prvu knjigu iz serijala o Hariju Poteru, napisala je živeći od socijalne pomoći kao samohrana majka. Prva knjiga, objavljena 1997. godine postigla je izvanredan uspeh, iako je nekoliko izdavača odbilo. Knjiga je osvojila mnoge nagrade, usledili su nastavci takođe izuzetno uspešni, zatim ekranizacije knjiga, a sve ostalo je istorija. Dž.K. Rouling danas je jedna od najbogatijih i najuspešnijih žena na svetu.

 

Posle serijala o Hariju Poteru, napisala je knjigu za odrasle “Upražnjeno mesto”, 2012. godine. Roman je doživeo uspeh u komercijalnom smislu – za prve tri nedelje u Britaniji je prodat u milion primeraka, ali su kritike bile podeljene.

Njen sledeći roman je bio “Zov kukavice”, kriminalistički roman, koji je 2013. godine objavila pod pseudonimom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA