Autorka "Normalnih ljudi" objavljuje novu knjigu,"Prelepi svete, gde si ti?"

Njena prva dva romana prevedena su na srpski jezik

  • 0
Normalni ljudi, Sali Runi, Sally Rooney

Foto: Hulu Original, Youtube/Louisiana Channel

Još početkom ove godine objavljeno je da će autorka "Normalnih ljudi" i "Razgovora s prijateljima" Sali Runi objaviti novi roman pod nazivom "Prelepi svete, gde si ti?" (Beautiful World, Where Are You). Radnja romana protezaće se od Dablina do Rima i pratiće četvoro prijatelja dok pokušavaju da shvate ljubav, daljine i odrastanje.

Roman bi na police trebalo da stigne 7. septembra ove godine, a glavni likovi su Alis, Feliks, Ejlin i Sajmon. Alis, koja je i sama spisateljica, upoznaje Feliksa i njih dvoje dolučuju da otputuju u Rim zajedno. Međutim, dok je ona odsutna, njena najbolja drugarica Ejlin pokušava da preboli težak raskid. Kako bi sebi skrenula pažnju, počinje da se dopisuje sa Sajmonom, kooga zna dod detinjstva.

 

- Alis, Feliks, Ejlin i Sajmon su i dalje mladi - ali život ih sustiže. Dok žele jedni druge, oni jedni druge i zavaravaju, spajaju se i raspadaju. Oni vode ljubac, brinu o seksu, brinu o svom prijateljstvu i svetu u kome žive. Stoje li u poslednjoj osvetljenoj sobi pre nego što padne mrak, svedočeći nečemu? Hoće li naći način da veruju u prelepi svet? - navodi se u opisu knjige.

Naslovna strana i datum objave knjige najavljen je na Tviteru.

Podestimo, Sali Runi, koju mnogi nazivaju prvom velikom spisateljicom generacije milenijalaca, stekla je globalnu slavu kada je njen drugi roman "Normalni ljudi" ekranizovan u seriju i postao jedna od najgledanijih i najhvaljenijih serija tokom karantina.

Njena prva dva romana prevedena su na srpski jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA