≫ 

Novi Supermen je biseksualac: Novost u talasu izmena zarad "političke korektnosti"

Najnoviji strip će dobiti junaka koji će se približiti novom vremenu i novoj publici

  • 4
Supermen biseksualac Foto: DC Comics

Novi Supermen je biseksualac, navode iz Di-Si Komiks.

Tradicionalni heteroseksualni superheroj ući će u istopolnu vezu sa prijateljem u novom stripu.

Novi Superheroj inače je sin Klarka Kenta i Lois Lejn, Džonatan Kent.

- Ideja da zamenimo Klarka Kenta novim heteroseksualnim spasiteljem bele puti činila se kao propuštena šansa - rekao je pisac Tom Tejlor za Njujork Tajms.

Njegova nova simpatija biće Džej Nakamura, novinar koji se brine o njemu nakon što Supermen "izgori fizički i mentalno, pokušavajući da spasi svakoga koga može" u narednoj sagi "Supemena: Sin Kal-El 5", koji će biti objavljen u novembru. Kako je navedeno i Nakamura će imati natprirodne moći.

Njegova seksualnost nije jedini adut kojim će se približiti novoj publici i vremenu. Nedavno je odlučeno da će njegov lik biti protiv deportacije migranata, pucnjave u srednjim školama, kao i da će se truditi da ukaže na to da su veliki požari posledica klimatske krize.

- Uvek sam govorio da svako zaslužuje da pronađe sebe u svojim herojima i veoma mi je drago da DC i Vorner Bros dele ovu ideju - rekao je Tejlor dodajući da je supermen simbol koji je uvek predstavljao nadu, istinu i pravdu: - Danas, taj simbol predstavlja i nešto više. Danas više ljudi može da vidi sebe u najmoćnijem supeheroju stripa.

Ova vest je jedna među brojnim sličnim pokušajima da se LGBT doda svetu stripa. U avgustu je objavljeno da će najnovija verzija Robina imati dečka, dok je u martu Marvel takođe odlučio da Kapetana Ameriku predstavi u gej svetlu.

Sa druge strane, komentari na društvenim mrežama su uglavnom da nikoga nije briga, tj. da seksualnost superheroja nikada nije zanimala ljubitelje stripova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA