≫ 

Pravi Hari Poter prodao prvo izdanje "Harija Potera" za veliki novac

- Kada sam bio mlad fudbaler, sudija mi je zapretio crvenim kartonom jer je rekao da se zovem Hari Poter - rekao je Hari

  • 0
Pravi Harry Potter Foto: Profimedia/The Mega Agency/Hansons Auctioneers/MEGA

Retko prvo izdanje romana o Hariju Poteru prodato je za 27.500 funti na aukciji kupcu čiji identitet nije poznat, a vlasnik ove knjige je pre toga bio momak koji se zove Hari Poter.

Tada osmogodišnjem dečaku (Hariju Poteru) je njegov otac 1997. godine poklonio književno izdanje "Hari Poter i Kamen mudrosti" kada je shvatio da se radi o čarobnjaku sa imenom njegovog sina. Ova knjiga štampana je u početnom tiražu od 500 primeraka.

Pravi Hari Poter ima sada 33 godine i rekao je da je njegova porodica odlučila da proda knjigu u čast svog pokojnog oca Dejvida, koji je umro od raka 2017.

- Sećam se da je tata provalio kroz ulazna vrata nakon posla mašući knjigom, izjavljujući„ nikad nećeš verovati šta imam! Na prvi pogled smo bili zbunjeni. Da li je neko napisao knjigu za Harija? - rekla je sestra Harija Potera Kejti, prenosi BBC.

Knjiga je prodata je privatnom kupcu iz Velike Britanije čiji identitet nije poznat, i to u aukcijskoj kući Hansons u Etvalu u Derbišajeru.

Pravi Harry Potter Pravi Hari Poter Foto: Profimedia/The Mega Agency/Hansons Auctioneers/MEGA

Aukcionar Čarls Henson navodi da je prodaja bila "vrlo emocionalna i magična".

Gospodin Poter je rekao da je proveo dosta vremena od objavljivanja knjige ubeđujući ljude da se zaista zove Hari Poter.

- Ljudi mi jednostavno ne veruju. Kada sam bio mlad fudbaler, sudija mi je zapretio crvenim kartonom jer je rekao da se zovem Hari Poter - rekao je Hari i dodao:

Pravi Harry Potter Pravi Hari Poter Foto: Profimedia/The Mega Agency/Hansons Auctioneers/MEGA

- Kada sam upoznao svoju suprugu Filipu na odmoru u Grčkoj, ni ona mi nije verovala - dodao je Hari Poter.

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA