Klasici na specijalnoj sajamskoj akciji

Samo u ponedeljak, 18. oktobra, u okviru Vulkanovog sajma knjiga čitaoci će imati priliku da izaberu za sebe i drage osobe klasike po najboljim sajamskim cenama!

  • 0
Vulkan izdavaštvo Foto: Vulkan/Promo

Najčitanije klasike Vulkan izdavaštva moći ćete da kupite putem sajta vulkani.rs po neverovatnim cenama. Na redovni popust na sajtu od 20% odobravamo još 10% popusta, a na tri i više odabranih knjiga ostvarujete dodatni popust od 10%. Ali to nije sve! Na postojeće sajamske popuste očekuje vas dodatni popust od 10%. Popust se obračunava u korpi, a samo tokom akcije, za kupovinu knjiga putem sajta dostava na kućnu adresu na teritoriji Republike Srbije je besplatna.

Vulkan izdavaštvo izdvaja neke od klasika za sva vremena!

Životinjska farma je knjiga za ljubitelje bezvremenih dela svetske književnosti, inteligentno i duhovito štivo koje dobija nove poštovaoce sa svakom novom generacijom čitalaca. Napisana kao bezazlena dečja priča, ova knjiga je zapravo mračna satira i moćna optužba na račun totalitarizma. „To je istorija revolucije koja je pošla po zlu i svih sjajnih izgovora koji su nicali na svakom koraku izvrtanja originalne doktrine“, napisao je Džordž Orvel za prvo izdanje Životinjske farme 1945. godine.

Romani Lusi Mod Montgomeri i stotine kratkih priča i danas su inspiracija za pozorišne, televizijske i filmske adaptacije. Plavi zamak je jedno od dela koje će vas oduševiti. Valansi Sterling provela je svojih dvadeset devet godina kao usedelica, plašljiva i stidljiva, predmet stalnog prezira i ponižavanja porodičnog klana zbog toga što nije pronašla valjanog muža. Nikada se nije zaljubila, nikada nije volela. I da to majsko jutro nije osvanulo kišno, život Valansi Sterling bi, izvesno, bio sasvim običan i dosadan. Međutim, kiša je padala i kakve je to posledice po nju imalo!

Quo vadis, slavna saga Henrika Sjenkjeviča, smeštena u vreme dekadentnog i surovog drevnog Rima – od Foruma do Koloseuma, od raskošnih sala za gozbe do letnjikovaca u Napulju, od luksuznih vila plemstva do mračnih i vlažnih katakombi siromašnih – svojom originalnošću i veličanstvenim stilom i dalje pleni pažnju čitalaca iako je prvi put objavljena pre više od jednog veka. Postavljena na prekretnicu u istoriji, u I veku nove ere, dok hrišćanstvo zamenjuje doba korupcije i nemorala koje je obeležilo Neronov Rim, odvija se nemoguća ljubavna priča između Vinicija, ponosnog rimskog patricija, i Ligije, hrišćanke i neuhvatljive lepotice, tajanstvene devojke koja nestaje one noći kada se sretnu.

Godina je 1936, a jedan roman je za šest meseci prodat u milion primeraka. Sledeće godine, 1937, isti roman osvaja Pulicerovu nagradu, a 1939. njegova ekranizacija postaje najuspešnije ostvarenje u istoriji američke kinematografije. Da, reč je o romanu Prohujalo s vihorom autorke Margaret Mičel, jedan od najsenzacionalnijih izdavačkih fenomena svih vremena. Veliki američki roman, knjiga koja je u Sjedinjenim Državama najprodavanija posle Biblije i koju su kritičari hrabro poredili čak i sa Tolstojevim klasikom Rat i mir. Ali iznad svega toga, iznad impresivnih brojki i nagrada, to je veličanstvena oda američkom Jugu, jednom vremenu i njegovim ljudima, priča čiji je simbol bila i ostala nekonvencionalna i nesavršena junakinja, razmažena i hirovita, ali i neustrašiva i domišljata Skarlet O’Hara. Žena čiji je lik veći i od samog romana i zbog čije snage i u najtežim trenucima podsećamo sebe da sutra zaista jeste novi dan.

Proza sestara Bronte nije samo prepuna emocija, ona je neposredna i provokativna, verovatno su se prve bavile intrigantnim temama, a Izabrana dela II uveriće vas u to. En, najmlađa sestra, pisala je možda i najmodernije, brinući za položaj i socijalni status žena, naročito guvernanti. Za mnoge, one su upoznale žene (i ne samo žene) sa onom drugom, mračnijom stranom srca. Sa nezaboravnim likovima, ove upečatljive i originalne priče o strasti, čežnji i slomljenim srcima dirnuće svakog čitaoca. Univerzalne poruke sestara Bronte o autentičnosti i feminizmu i danas nisu izgubile svoju snagu i dva veka kasnije prenose vizionarske ideje ovih izuzetnih žena i njihovog vremena.

Iskoristite ovu ponudu samo danas na sajtu vulkani.rs i kupite bezvremene klasike po sjajnim cenama.

* Besplatna dostava važi samo za teritoriju Srbije.

** Ponuda važi dok traju zalihe.

*** Dodatni popust ne odnosi se na akcijske cene.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA