Pol Vaclavik ili kako postati nesrećan bez tuđe pomoći

Kako postati nesrećan bez tuđe pomoći je delo bez naučnih pretenzija, u kojem se Vaclavik poigrao sa žanrom literature o samopomoći i parodirao ga. Knjigu možete kupiti sa specijalnim popustom od 20% ukoliko prilikom kupovine na sajtu ukucate kod telegraf

  • 0
Kontrast izdavaštvo Foto: printscreen Instagram/kontrast_izdavastvo

Izdavačka kuća "Kontrast izavaštvo" objavila je knjigu Pola Vaclavika pod imenom Kako postati nesrećan bez tuđe pomoći. Autor je, budući da je pripadao kalifornijskoj Palo Alto školi, jedan od rodonačelnika teorije komunikacije, premda se u svom predavačkom i terapeutskom radu bavio i radikalnim konstruktivizmom, mahom ga primenjujući u porodičnoj terapiji. Aksiomi Pola Vaclavika predstavljaju kamen temeljac na kojem počivaju savremeni menadžment, teorija komunikacije, te savremena pragmatika i sociolingvistika.

Kako postati nesrećan bez tuđe pomoći je delo bez naučnih pretenzija, u kojem se Vaclavik poigrao sa žanrom literature o samopomoći i parodirao ga. Polazeći od uvreženog uverenja kako je „svaki čovek u potrazi za sopstvenom srećom“, sa ironijom, humorom, ali i mnogo razumevanja, na brojnim primerima pokazao je kako ljudi, zapravo, češće nego što misle, svesno i nesvesno – hrle ka sopstvenoj nesreći.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Kontrast izdavaštvo (@kontrast_izdavastvo)

Iako delo nije pisano sa velikim pretenzijama, već predstavlja neku vrstu igre i humora ugrađenog u pitanja od egzistencijalnog, pa samim tim i psihoterapijskog značaja, Kako postati nesrećan bez tuđe pomoći uspeva da rasvetli mnoge strategije samosabotiranja i predloži odgovarajuće postupke za demontiranje takvih oblika ponašanja.

Knjigu možete kupiti sa specijalnim popustom od 20% ukoliko prilikom kupovine na sajtu ukucate kod telegraf.

Kao i uvek, prilikom poručivanja možete napisati posvetu, a Kontrast će je odštampati na prvoj stranici knjige koju poručujete. Na taj način, knjiga postaje unikat.

Takođe, ukoliko želite da izbegnete troškove poštarine, možete nas posetiti izdavača i u kancelariji u Kralja Milutina 37/17 (VI sprat) i knjigu kupiti na licu mesta.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Kontrast izdavaštvo (@kontrast_izdavastvo)

Video: Papreno skupa knjiga koja košta kao stan u centru Beograda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA