Modro oko nije ljubav - Novo izdanje romana Vedrane Rudan "Ljubav na posljednji pogled"

Kad je nastao, pre skoro 20 godina, bio je ispred svog vremena. Danas je nažalost i dalje aktuelan. Roman "Ljubav na posljednji pogled" Vedrane Rudan je po autorkinoj oceni i njen najbolji roman, a govori o nasilju u porodici i ženi koja odlučuje da više ne bude žrtva nasilnika.

  • 1
Vedrana Rudan

Foto: Rino Gropuzzo

U predgovoru za Lagunino izdanje Vedrana je istakla da joj je teško da piše o ovoj knjizi. Nasilje u braku je danas tema o kojoj se snimaju filmovi, serije, pišu knjige.

- Sve žene svijeta morale bi skupiti hrabrost i reći koliko lica ima mržnja koju prema tebi osjeća ljubav tvog života, otac tvoje djece. I ne, u toj borbi za pravo na život osobe, ne igračke u rukama bolesnika, nikad ne bismo smjele posustati. One koje nisu zlostavljane trebale bi pomagati svojim nesretnim sestrama, reći im da život ne mora biti samo pakao - piše Vedrana i dodaje:

- Ovo je knjiga o Zlu, priča jedne Tilde koja se spasila. Napisala sam je 2003. godine, u jednom dahu. Je li to knjiga o meni? Jesam li ja Tilda? Bila sam. Godinama sam lijegala na stol za seciranje i od gospodara mog života slušala što trebam učiniti da bih bila bolja. Njemu. Živi sam dokaz da se može iskoračiti. Matilda je iskoračila. I vi to možete. Niste lutke, niste igračke, niste ’krive’, vi ste ljudska bića koja imaju pravo na duboko disanje.

Laguna

Foto: Laguna/Promo

"Ljubav na posljednji pogled" možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    30. novembar 2021 | 16:51

    Živa bila i Bog te čuvao na mnogaja ljeta.Voleo bih da te upoznam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA