Dopunjeno ćirilično izdanje bestselera "Suze Svetog Nikole" Branislava Jankovića u prodaji od 8. decembra

Prošireno sa četiri nova poglavlja

  • 0
Suze Svetog Nikole, ćirilica Foto: Promo

Nakon deset latiničnih, stiže prvo ćirilično izdanje popularnog romana Branislava Jankovića "Suze Svetog Nikole".

-Kaže se da je roman uspešan kada nema "strana za preskakanjeֹ", dosadnih delova, suvišnih opisa i slično. U tom smislu sam se svojski potrudio da čitaocu ne bude dosadno i da ga svakom pričom, svakom stranom ostavim bez daha - rekao nam je povodom novog izdanja romana pisac Branislav Janković.

-Roman vrtoglavo prelazi iz jedne sudbine u drugu, od jednog junaka do drugog, sve njih vodeći u istu tačku, veliko finale, a to je susret svakog sa svojim demonima prošlosti, katkad oličenim u trulež i smrad ličnih grehova, a većinom oličenim u podzemnim zverima koje su se materijalizovale i napale stanovnike sela Studenac, odnosno junake romana.

Priče su veoma emotivne, potresne, ne uklapaju se u jeftin šablon onoga što bi ljudi jedni o drugima mogli znati i što misle da znaju. Svaki junak ima neku duboko zakopanu tajnu, svoju kob, koja ga muči i prati celim tokom života i ispraća na onaj svet. Mada je za potrebe romana plastično i skraćeno opisan tajni unutrašnji svet svakog pojedinca, ipak se može naslutiti koliko i u pravom životu jedni druge a i sami sebe malo ili uopšte ne poznajemo. Novo ćirilično izdanje donosi tri priče koje nisu ušle u latiničnu verziju. Donosi nove junake, koji su hrabri i tragični kao i svi u ovoj knjizi.

U ratu protiv svojih najvećih strahova jedan čovek će morati da napiše knjigu plača i hrabrosti. U borbi za njegovu dušu Sveti Nikola će morati da je pročita.

Negde u Srbiji, na međi dva sveta, samuje mesto zvano Studenac. U njega se, nakon plovidbe beskrajnim morima i krvave epopeje Prvog svetskog rata, vraća Gmitar Milošević, u inat košmarima koji ga progone i uprkos predskazanju koje kazuje da će ga tamo sačekati smrt. Baš 22. maja, na letnjeg Svetog Nikolu, iznad Studenca će se otvoriti vrata neke druge stvarnosti i nekog drugog vremena. Ono što će proći kroz njih nateraće i najhrabrije da zadrhte od straha.

Priča o grehu i spasenju, zemlji i nebu, anđelima i demonima i svecu čije se ime u Srbiji najviše slavi.

Ćirilično prošireno izdanje knjige "Suze Svetog Nikole" Branislava Jankovića možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA