≫ 

Dejan Stojiljković prokomentarisao vest da je Milena Marković dobila NIN-ovu nagradu

- Milici je naneta velika nepravda izbacivanjem iz najužeg kruga ali je, eto, ta nepravda delimično ispravljena dodeljivanjem nagrade Mileni - naveo je pisac

  • 1
lAGUNA, NEONSKI BLUZ Dejan Stojiljković/ Foto: Laguna

Milena Marković je za svoj roman "Deca" dobila ovogodišnju NIN-ovu nagradu. Ovu vest prokomentarisao je i poznati pisac Dejan Stojiljković.

U izjavi za naš portal, on je naveo da je zadovoljan što je Mileni pripala nagrada.

- Kao što sam rekao u prethodnoj izjavi za vaš portal - navijao sam za Milenu Marković i Milicu Vučković. Milici je naneta velika nepravda izbacivanjem iz najužeg kruga ali je, eto, ta nepravda delimično ispravljena dodeljivanjem nagrade Mileni - naveo je Dejan Stojiljković za Telegraf.rs i dodao:

- Već se uveliko po književnim kuloarima raspreda besmislena priča kako sam ja na taj način "vršio pritisak na žiri", ali ja to vidim drugačije: Teofil Pančić i kompanija su prosto prelomili i odlučili da poslušaju pametnijeg i kompetentnijeg od sebe. A mene, ako se sete za Dan bezbednosti, sete me se... Ako ne - bila je to moja dužnost, kao pisca i čitaoca, da podržim koleginice koje pišu dobre knjige. Ništa više i ništa manje od toga. Rado ću to učiniti i sledeće godine. Parafrazirao bih jednog mog prijatelja koji je mudro primetio: "Deca" su knjiga kojoj ni Ninova nagrada ne može da naškodi - naveo je pisac.

Video: Milena Marković dobitnica NIN-ove nagrade za najbolji roman u 2021. godini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš Vuković

    24. januar 2022 | 18:02

    Dobar komentar, dobar tekst, nedostaje nam još ovakvih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA