Mjehur je napisao knjigu "Eva i njen Roksi", Gorostasna je nacrtala

Pošto mame i tate previše rade pa nemaju vremena za svoju decu, sada roboti pomažu mališanima oko školskih zadataka

  • 0
"Eva i njen Roksi", knjiga za decu Foto: Promo

I sve bi bilo u redu, u tom savršenom gradu, da se nije pojavio robot sa greškom po imenu Roksi. A baš njega je izabrala Eva. Devojčica i robot postali su najbolji drugari – i zbog toga se sve promenilo. "Eva i njen Roksi" njihova je priča ali i priča svih mališana koji je uzmu u ruke.

Ovu sjajnu i originalnu knjigu za decu, emotivnu priču o devojčici i robotu koji su drugačiji od ostalih napisao je Srđan Anđelić (Mjehur), scenarista i voditelj, a ilustratorka je Tanja Stevanović (Gorostasna).

Ali otkud Mjehur piše knjige za decu?

-Kada odrastete uz "Na slovo na slovo", "Kad je bio mrak" i "Piplfoksa" to vas prati svuda i stalno pročišćava misli. Opremljen tom vedrinom, zajedno sa Gorostasnom, smislio sam ovu knjigu - rekao nam je Srđa.

Dobro, ali šta je bio pokretač?

-Kako je to kad si sam? Kakva nam budućnost stiže? Zašto će svi morati da budu idealni, bez greške? Zašto je u svetu tih odraslih sve po komandi? Na sve to i još dosta toga, jedan limeni robot, koji namiguje, pomaže Evi da sve postavi naopačke. Neka dignu ruku svi ljubopitljivi! Ovo je knjiga za vas!

Svoj autorski pečat za "Evu i njenog Roksija" dala je Gorostasna.

-Srđan, pardon, Mjehur prvi put mi se javio pre nekoliko godina sa željom da radimo zajedno na njegovoj novoj ideji, priči o neobičnom spoju jedne devojčice i robota smeštenoj u nekoj (ne)mogućoj budućnosti. Kroz nekoliko razgovora nastali su i prvi crteži za tu još nenapisanu knjigu, u trenutku kada je sve još uvek bilo samo u njegovoj glavi - otkrila nam je Gorostasna.

Ipak je moralo da prođe neko vreme da se knjiga materijalizuje.

-Prošle su godine i ja sam mislila da je to – to, ništa od Eve, ništa od robota, ali Srđan mi se nekim čudom ponovo javio! Završio je tekst i na moju veliku sreću i dalje je želeo da ja ilustrujem ovu neobičnu priču. Od početka smo jako dobro sarađivali, razmenjivali ideje, planirali, birali i na kraju zapisali šta i kako želimo i krenuli ponovo. Jako mi je drago što sam bila uključena u gotovo svaki deo izrade ove knjige i zahvalna sam na velikom izazovu, poverenju i potpunoj slobodi u radu.

Knjiga rađena u starinskom maniru, u tri boje, a izuzetno savremena. Klasik u nastajanju, knjigu "Eva i njen Roksi" možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA